základní část, 27. kolo
15.04.2023 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Pohledná akce Doumbii na výhru v podještědském derby nestačila. Jablonec spasil Chramosta

Fotbalisté Liberce remizovali v severočeském derby v rámci 27. kola Fortuna ligy na půdě Jablonce 1:1. Skóre otevřel po hodině hry Mohamed Doumbia, když se prosadil nádhernou ranou pod břevno poté, co na půli hřiště vystihl rozehrávku zelenobílých. Na tři body to ale Slovanu nakonec nestačilo, neboť v závěru zajistil domácím remízu svou 13. ligovou trefou v sezoně Jan Chramosta, jenž využil nedůslednosti liberecké defenzivy při bránění standardních situací, které v probíhajícím ročníku představují pro modrobílé značný problém.

Ačkoliv to delší dobu vypadalo, že v severočeském derby půjde o střet dvou týmů umístěných na příčkách znamenajících skupinu o záchranu, zlepšená forma obou celků tomu zamezila. Jablonec přišel až prohrou v Plzni o pětizápasovou sérii bez porážky, na druhé straně Liberec po heroickém vyrovnání v duelu se Slavií remizoval v Ostravě a doma porazil Zlín. Modrobílí přijeli na Střelnici s touhou napodobit výsledek z minulé sezony, kdy o jejich výhře na půdě rivala rozhodl Ľubomír Tupta.

Do první gólovky se už po šesti minutách dostal Christian Frýdek. Liberecký záložník se po přesném pasu od Victora Olatunjiho pokusil obejít gólmana hostů. Jan Hanuš však jeho úmysl předvídal a míč za svá záda nepustil. Krátce před půlhodinou hry vyslal pěkným centrem za obranu Pavel Šulc Chramostu. Jablonecký útočník se rázem objevil volný před libereckou bránou, k zakončení se však díky dobrému obrannému zákroku nedostal. O chvíli později poslal Václav Sejk z úhlu střílený centr před opuštěnou bránu, klouzajícímu Chramostovi chybělo pár čísel, aby balon doklepl do sítě.

Jako první se po pauze připomněl Jablonec. Jakub Považanec se po krátkém přiťuknutí odhodlal ke střele z uctivé vzdálenosti. Olivier Vliegen si s jeho prudkým přízemním projektilem zkušeně poradil a změnu skóre nepřipustil. Na druhé straně přispěchal s nejlepší možnou odpovědí Doumbia. Ve středu hřiště se zbavil svého obránce a následně ze své kopačky vypustil nechytatelnou ránu, která zapadla pod břevno Hanušovy brány. Hráči v modrých dresech se o chvíli později radovali z další výstavní střely. Gól Michala Fukaly byl však po konzultaci s videorozhodčím kvůli faulu odvolán. Domácí se nakonec dočkali v 81. minutě. Centr Vladimira Jovoviče propadl až na nehlídaného Chramostu, jenž neměl problém dopravit balon do odkryté brány.

Touha modrobílých po napodobení výhry z minulé sezony se tak nenaplnila a získali jen bod. V příštím kole 23. dubna přivítají Zbrojovku Brno, Jablonec se tentýž den představí na hřišti Českých Budějovic.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
oli9

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele