základní část, 29. kolo
21.04.2024 15:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Mojmír Chytil (© SK Slavia Praha)

Stíhací jízda Slavie se zastavila u vyrovnání Chytila, nadstavbové derby bude hostit Letná

Domácí Slavia remizovala ve 29. kole Fortuna ligy po zběsilém průběhu utkání s Olomoucí 2:2 a její manko na vedoucí Spartu narostlo na čtyři body. Jindřich Trpišovský zareagoval na nevýrazný výkon proti Plzni řadou změn v sestavě. Na hřišti se to ovšem pozitivně nepromítlo, protože omlazený tým Hanáků předvedl naprosto fenomenální produktivitu, když ze dvou ojedinělých šancí dvakrát skóroval. Sešívaní se přesto nevzdali a po zásazích Jana Bořila a Mojmíra Chytila se propracovali alespoň k dělbě bodů. I ta však na dálku stačila Spartě, která získala jistotu vítězství v základní části soutěže i roli hostitele derby v nadstavbě.

Ačkoliv se před utkáním Slavie na trávníku Viktorie Plzeň objevovaly spekulace, že by Západočeši vzhledem ke svému vytížení nemuseli nasadit nejsilnější možnou sestavu, opak se stal pravdou. Sešívaní na soupeře z města piva absolutně nestačili a po porážce přenechali pozici na čele tabulky rivalovi z Letné. Do Vršovic tentokrát zavítala Sigma, která se v minulém kole proti Jablonci dočkala prvního domácího vítězství od konce října.

Hanáci ovšem nestíhali počítat absence, takže se na trávníku v Edenu představilo hned několik stabilních členů olomouckého B-týmu. Hostující mladíci pocítili výkonnostní rozdíl mezi dvěma nejvyššími soutěžemi už v úvodní desetiminutovce, kdy Václav Jurečka pálil v obrovské šanci do Tadeáše Stoppena a Matěj Jurásek do tyče. Sešívání naprosto dominovali, což mohl promítnout do skóre také Mojmír Chytil, jenže ani on si na gólmana hostů nepřišel. Sigma byla ve hře směrem dopředu zcela neškodná, postupem času se jí však podařilo tlak Slavie otupit, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Hosté poprvé vystřelili až v 52. minutě a hned se mohli radovat ze šokujícího vedení. Martin Pospíšil našel precizním centrem stopera Jakuba Pokorného, který k údivu všech přítomných fanoušků dopravil balon do branky. Domácí za hlasitého povzbuzování Tribuny Sever ještě přidali na tempu, ale Oscar Dorley ve vyložené šanci nedokázal z malého vápna umístit skákající balon mezi tři tyče. Ukázkovou produktivitu naopak na druhé straně předvedli hráči v modrém, když olomoucký odchovanec David Zima poslal do samostatného úniku Pavla Zifčáka, který sebevědomě přehodil Jindřicha Staňka. Pražané se přesto nevzdali, jelikož na pořádné drama zadělal hlavou miláček příznivců Bořil. Domácí kapitán se ocitl v jedné z hlavních rolí i při vyrovnávacím gólu Chytila, jelikož se nacházel přesně na hraně ofsajdu. Zásah však nakonec po přezkumu rozhodčích u videa platil. Nápor červenobílých nabral v nastavení obrovských rozměrů, ale vyčerpaní Hanáci jej už přestáli.

Slavia tak doma již potřetí v sezoně zaváhala a připsala si jen bod. Oba celky čeká před nadstavbou ještě jedno střetnutí. Sešívaní zamíří 28. dubna do Hradce a Sigma před našlapaným Androvým stadionem hostí Spartu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele