základní část, 29. kolo
21.04.2024 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Daniel Vašulín (© twitter.com)

Smolné Vašulínovo odpoledne pomohlo Liberci protáhnout domácí sérii bez prohry

Liberec remizoval ve 29. kole Fortuna ligy s Hradcem Králové 0:0. Slovan si sice vytvořil více střeleckých příležitostí, žádnou z nich ale využít nedokázal a poprvé od loňského září na stadionu U Nisy neskóroval. Vůbec největší šance však měli Východočeši. Dorážka Václava Pilaře z 52. minuty jednoznačně směřovala do sítě, těsně před brankovou čarou ale střelu smolně zablokoval jeho spoluhráč Daniel Vašulín, jenž později sám orazítkoval tyč. Zisk jednoho bodu tak minimálně dočasně pomohl Severočechům, kteří doma neprohráli podeváté v řadě, k posunu do skupiny o titul.

Oba celky měly šanci vyšplhat se z prostřední skupiny do elitní šestky. Liberec se do ní mohl podívat už v předešlém kole, selhal ale na hřišti Budějovic. Hradec naopak prohloubil mizérii Slovácka a vyhrál potřetí v řadě. Votroci však měli podle predikcí na severu Čech o vítěznou sérii přijít. Hrozbu představoval především ve formě hrající Luka Kulenovič, jenž v posledních třech utkáních zaznamenal kromě tří gólů i asistenci.

Právě chorvatský střelec se už v úvodní desetiminutovce dostal ke dvěma zajímavým zakončením. Jeho prvnímu pokusu zpoza vápna však vystavil stopku pozorný Adam Zadražil a krátce nato po velké hrubce hostujícího Petra Kodeše z ideální pozice o kousek minul. Na atraktivním začátku utkání se podíleli také Východočeši, v jejichž dresu pálil z dálky Jakub Kučera. Razantní rána brněnského odchovance ale prosvištěla vedle pravé tyče. Po půlhodině hry nemířil přesně ani Ľubomír Tupta, jehož nadějný projektil skončil těsně nad bránou Hradce.

V 52. minutě se do obrovské šance dostali Votroci. Zatímco střelu Ladislava Krejčího ještě stačil jeden z obránců zablokovat, dorážející Pilař už před ním stojící libereckou hradbu propálil. K velké smůle však trefil svého spoluhráče Vašulína, který tak nechtěně uchránil bezmocného Huga Jana Bačkovského od inkasované branky. Na druhé straně se po standardní situaci ocitl sám před gólmanem Matěj Chaluš, místo zakončení se ovšem po lehkém kontaktu se soupeřem skácel na zem. Sudí ale ani po konzultaci s videorozhodčím penaltu neodpískal. V 76. minutě měl na noze rozhodnutí Vašulín, jenže zpoza vápna jen rozezvonil levou tyč.

Zápas tak skončil smírně. Liberec se 28. dubna pokusí o posun do elitní šestky na hřišti Baníku, Hradec bude ve stejný den hostit Slavii.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele