základní část, 18. kolo
04.02.2023 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Václav Jurečka (© SK Slavia Praha)

Výhru Slavie sledovala z kotle vzácná delegace. Lídr pokřtil pardubický stadion dvěma góly

Poslední Pardubice při své premiéře na novém stadionu prohrály v 18. kole Fortuna ligy s vedoucí Slavií 0:2. O vítěznou trefu se v 19. minutě postaral Václav Jurečka, jenž proměnil pokutový kop. Východočeši tak padli už v pátém vzájemném utkání v řadě, a to s celkovým skóre 0:21. Úspěchu sešívaných přihlížel z kotle fanoušků slávistický šéf Jaroslav Tvrdík, který se proti podobě hostujícího sektoru ostře ohradil na sociální síti. Po jeho boku stál také kapitán týmu Jan Bořil.

Z top tří klubů české nejvyšší soutěže začala jarní část sezony nejlépe pro Slavii, která na domácí půdě porazila Jablonec vysoko 5:1, a díky zaváhání Plzně se tak dostala do čela ligy. Na druhém konci tabulky se topil její soupeř z Pardubic, jenž však po dobré zimní přípravě uhrál velmi cenný bod v Liberci. Na sešívané ale neměli domácí vůbec dobré vzpomínky, jelikož v posledních čtyřech vzájemných kláních vždy prohráli.

Do prvních příležitostí utkání se dostal slávistický Mick van Buren. V úvodních minutách zápasu však nejlepšímu střelci sešívaných chybělo štěstí. V 19. minutě dopřál sudí po zhlédnutí videa penaltový kop hostům. K němu se postavil Jurečka, který zkušeně poslal míč k pravé tyči. Aktivnímu van Burenovi se podařilo 10 minut před koncem první půle protlačit k další střele. Dělová rána Nizozemce ale trefila pouze boční síť. Poté se zkušený střelec objevil sám před Florinem Nitou, ve skluzu však také nedokázal brankáře překonat.

Šok slávistům mohl na počátku druhé půle přivodit Michal Hlavatý, po jeho střele zpoza vápna ale míč jen orazítkoval tyč. Matěj Jurásek zase po hodině hry odmítl navýšit skóre svého týmu, když nevyužil protiútok, při kterém běželi dva hráči proti jednomu. Vzápětí jej to mohlo mrzet, neboť Dominik Janošek jen těsně přestřelil bránu. Východočeši se nadále hnali za vyrovnáním. Mladý Leandro Lima se ocitl sám před Ondřejem Kolářem, ten však vytasil pohotový zákrok. Slávistický gólman si mohl připsat v závěru utkání dokonce i asistenci, když dlouhým nákopem našel Petera Olayinku. Nigérijský křídelník ale v dobré příležitosti přestřelil domácí bránu. Lehké problémy způsobil hostům Aiham Ousou, když v 90. minutě obdržel druhou žlutou kartu. Domácí tak v nastaveném čase vsadili vše na jednu kartu a zaútočili v plném počtu hráčů. Toho využil Olayinka, který zakončil rychlý protiútok gólem k pravé tyči.

Slavia tak potvrdila roli favorita a zaznamenala další tři body v boji o titul. Na vítězství se pokusí navázat 11. února, kdy se na vlastní půdě střetne se Zbrojovkou. Pardubice zavítají o den později do Mladé Boleslavi.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (5)

Přidat komentář
Alan

0:2

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
fcb+mufc

1-1

Reagovat
DidusIneptus

Pardubice

Reagovat
hradec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele