základní část, 6. kolo
31.08.2022 20:00 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Slavia doma znovu nadělovala. Tentokrát šestku Teplicím

Domácí zápasy Slavie, to je v poslední době pro příznivce jedna radost za druhou. Po sedmi gólech do sítě Pardubic si tentokrát sešívaní zastříleli proti Teplicím, jimž nasázeli branek šest. Dvě vstřelil Tecl, další přidali Lingr, Kačaraba, Usor a Provod.

Jindřich Trpišovský provedl oproti víkendovému utkání celou řadu změn, ať už vynucených, či nikoliv. Před Mandousem ve stoperské dvojici nastoupili Santos s Kačarabou, kraje obrany obstarávali Schranz s Davidem Juráskem. Nalevo hrál před posledním zmíněným jeho jmenovec Matěj, vpravo pak Nigerijec Usor. Střed pole utvořili Ševčík, Holeš a Lingr, na hrotu vyběhl ve skvělé formě hrající Tecl.

Hosté vsadili na rozestavení se třemi obránci, jimiž byli Dramé, Chaloupek a Hybš, přičemž záda jim kryl Mucha. Ve středu zálohy dostali důvěru Mareček, Jukl a Urbanec, na krajích hřiště operovali Kodad s Křišťanem. Útočné duo utvořili Čerepkai a Žák.

Domácí vstoupili do zápasu aktivně a už po deseti minutách zajímavě vypálil Matěj Jurásek, jehož střela skončila na tyči. Následně se do šance po rohovém kopu dostal i Tecl, jenže jeho pokus byl zablokován. Tlak ale pokračoval a v jednadvacáté minutě se červenobílí dočkali zasloužené odměny. Ševčíkův centr si našel na přední tyči Ondřej Lingr, jenž jej hlavou uklidil za gólmanova záda.

Jen o pár okamžiků později už bylo vedení dvojnásobné, to když po dalším rohu získal míč Matěj Jurásek, jehož povedenou střelu ještě tečoval Stanislav Tecl. V následujících minutách se činil hostující gólman Mucha. Ten nejprve zneškodnil ve velké příležitosti Lingra, následně znemožnil skórování i mladšímu z Jurásků. Ještě před přestávkou znovu rozvlnil síť Lingr, avšak radost mu zhatil praporek pomezního.

Třetí trefa tak přišla až chvíli po přestávce, kdy se Holešův centr dostal až ke Stanislavu Teclovi, který jej snadno dopravil za bezmocného brankáře. Po hodině hry bylo pro skláře ještě hůře, další Holešův vysoký balón skončil na hlavě Tarase Kačaraby a i ten dokázal zacílit přesně. Aby toho nebylo málo, udělal si z teplické obrany legraci Moses Usor. Zidanovkou obešel bránícího hráče a následně přesnou ranou na zadní tyč završil "bůra".

Šestý a poslední gól si Slavia nechala až na závěrečné minuty - a vše vypadalo naprosto jednoduše. Při souhře střídajících mužů si Lukáš Provod narazil o Filu, načež statická obrana i gólman Mucha jen přihlíželi, kterak tento středopolař lehce uklidil balón k tyči.

Slavia tak pátou výhrou v řadě udržela první místo v tabulce, ačkoliv ji může po své dohrávce předehnat Plzeň. Teplice jsou naopak až na třinácté pozici s pěti body.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zápas kočky s myší. Slavia nedá Teplicím absolutně žádnou šanci.

5:0

Reagovat
Alan

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ondrasch77

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
Elmas

Reagovat
delfin

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
PH8

Standa Tecl, symbol kanonády

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele