základní část, 19. kolo
11.02.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Nguyen se při návratu do Liberce vytáhl. Diskutovaný gólman dovedl Slovácko k výhře

Liberec podlehl v 19. kole Fortuna ligy Slovácku 0:1. Domácí sice byli střelecky aktivnější a několikrát sahali po gólu, skvěle chytajícího Filipa Nguyena, jenž dříve na severu Čech působil, ale nedokázali překonat. Brankář s vietnamskými kořeny tak třetím čistým kontem v řadě výrazně přispěl do diskuse o správnosti rozhodnutí Martina Svědíka, který se ho v lednu rozhodl i přes lukrativní nabídku neprodat. Jeho zákroky navíc v samém závěru podpořil jedinou trefou utkání Ondřej Mihálik.

Liberecký stadion byl až do července 2021 pro Slovácko zakletým. V 19 odehraných duelech na něm nedokázalo nikdy zvítězit, až právě před necelými dvěma lety tam těsnou výhru vystřelil Milan Petržela. Oba soupeři dosud po zimní přestávce získali čtyři body, v překvapivého tahouna ofenzivy Severočechů se proměnil Lukáš Červ. Ten proti Českým Budějovicím obstaral vítěznou trefu a s Pardubicemi nahrával na jediný gól.

Už ve třetí minutě měli domácí velké štěstí, když Petr Reinberk napálil poskakující míč a jeho přízemní ránu konečky prstů vyrazil na tyč Olivier Vliegen. Krátce nato předvedl jistý zákrok také gólman Slovácka proti hlavičce Denise Višinského z bezprostřední blízkosti. Další dramatický moment přinesla 12. minuta, kdy pohotové zakončení Červa skončilo na břevně. Po půlhodině hry provětral obranu moravského celku individuálním průnikem Matěj Valenta, jenž následně předložil balon před bránu Dominiku Preislerovi. Ten však ve velké šanci selhal a Nguyena nepřekonal. V závěru poločasu ztroskotali na hostujícím brankáři z nadějných pozic střílející Christian Frýdek i Ľubomír Tupta.

Po změně stran o sobě konečně dala vědět také ofenziva z Uherského Hradiště. Odražený míč si v šestnáctce zpracoval Filip Vecheta a pohotově vypálil, prostor u přední tyče si však výborným zákrokem pohlídal Vliegen. Ve druhém dějství sledovali diváci U Nisy výrazně opatrnější souboj. Jeden z mála zajímavých okamžiků přišel v 67. minutě, kdy z hranice vápna o kousek přestřelil bránu Slovácka Marios Pourzitidis. Rozhodnutí tak přišlo až v nastaveném čase, kdy razantní hlavičkou rozvlnil síť Mihálik.

Po nekonečném čekání na výhru v Liberci se tam tak Slovácko dočkalo druhého triumfu v řadě. V příštím kole přivítá 19. února Plzeň, na stadion Severočechů o den dříve zavítá Olomouc.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (7)

Přidat komentář
kecipep

0:3

Reagovat
Alan

1:1

Reagovat
oli9

0:0

Reagovat
Imos

1:0 z penalty a Moraváci se poserou

Reagovat
Alan

Předpokládám, že ted si posraný ty.. kkte :D

Reagovat
Imos

Omlouvám se slovácku, nechcete Luboše?

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele