základní část, 27. kolo
15.04.2023 19:00 CET
3 : 3
(0:1)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Sparta v derby dvakrát vstala z mrtvých. Emocemi prošpikovaný střet rivalů skončil bez vítěze

Fotbalisté Slavie neudrželi ve 27. kole Fortuna ligy hned dvakrát náskok a odvezli si ze stadionu Sparty jen bod za remízu 3:3. Strhující duel hraný v elektrizující atmosféře dvěma góly odstartovali sešívaní, Letenským se však povedlo v 71. minutě zásluhou exslávisty Jaroslava Zeleného srovnat. Hosté se přesto dostali do vedení ještě jednou, když po rohovém kopu udeřil Igoh Ogbu. Počin stoperského kolegy ovšem znegoval Aiham Ousou, jenž ve třetí minutě nastavení poslal míč za záda vlastního brankáře, a vrátil tak Rudé na první příčku tabulky.

Zatímco Letenští v jarní části sezony ztratili pouhé dva body, forma Slavie v posledních týdnech výrazně kolísala. Velký problém pro Jindřicha Trpišovského představovala také marodka, neboť značná část týmu scházela vinou virového onemocnění. Mírnou psychickou výhodou sešívaných mohl být alespoň výsledek posledního vzájemného duelu, v němž Rudí schytali debakl 0:4.

Do 305. derby pražských "S” vstoupily oba celky aktivně, na úvodní herní převahu Letenských odpověděli hráči v sešívaných dresech ve 12. minutě střelou Václava Jurečky, kterou zlikvidoval pozorný Matěj Kovář. Po půlhodině hry to začala Sparta zkoušet z dálky, dalekonosné pokusy Tomáše Čvančary a Lukáše Haraslína skončily vysoko nad brankou Ondřeje Koláře. Ve 34. minutě se po nedůrazu hostující obrany v pokutovém území dostal ke střele Jan Kuchta, ani on však mezi tři tyče nezamířil. Skóre se tak poprvé měnilo až ve 40. minutě, kdy se po centru Jurečky z pravé strany a zakončení Ivana Schranze na dlouhou nohu ujali vedení slávisté.

Vstup do druhého poločasu vyšel rovněž lépe sešívaným. Svěřenci trenéra Trpišovského odskočili v 54. minutě již do dvougólového vedení, když se po sérii odrazů a následné pohotové střele prosadil Jurečka. Možnost k rychlé odpovědi se Rudým naskytla o pět minut později, kdy po faulu Lukáše Masopusta nařídil rozhodčí pokutový kop. Míč si vzal domácí kapitán Ladislav Krejčí a střelou k tyči i přes zásah Koláře snížil. Krátce po hodině hry mohlo být vyrovnáno, když mezery v obraně Slavie využil Haraslín. Tlak domácích gradoval, zaslouženého vyrovnání se tým z Letné dočkal v 71. minutě, kdy střelu Čvančary do tyče dorazil do odkryté branky Zelený. V 85. minutě mohl červenobílé dostat do opětovného vedení střídající Petr Hronek, jeho projektil ale vyrazil pohotový Kovář na rohový kop. Z toho se následně prosadil hlavou Ogbu, a přiblížil tak Slavii třem bodům. Gólové hody druhé půle zakončil v nastavení Ousou, jenž nešťastnou trefou do vlastní branky zařídil remízu.

Sparta se tedy podělila se Slavií o body a náskok na čele zvýšit nedokázala. V příštím kole ji čeká výjezd do Uherského Hradiště, kde se 22. dubna utká se Slováckem, Slavia ve stejný den doma přivítá rozjetou Bohemku.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (9)

Přidat komentář
Adhol

0:2

Reagovat
bartes

jestli základ Slávie bude podle předpokládané sestavy, tak kde je ta marodka? Vždyť by nastoupili v plné palbě....

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
Desmond Glazebrook

Výhra domácích

Reagovat
Pharrell

0:1 0:2 SKS

Reagovat
Pharrell

0:1 0:2 SKS

Reagovat
insane

Někdo stream?

Reagovat
DidusIneptus

Derby které se povedlo se vším všudy Myslím si že Slávie dala kvalitnější góly, působila zkušenějším dojmem, ale smůla a nátlak Sparty zapříčinil, že Slávie vyhraný zápas ztratila.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele