základní část, 15. kolo
05.11.2022 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta vítězí v Plzni, zdramatizuje se boj o titul?

Viktoria Plzeň nestačila v Doosan Aréně v patnáctém kole FORTUNA:LIGY na Spartu Praha, se kterou prohrála 0:1. O zisku tří bodů ve prospěch letenských rozhodl David Pavelka.

Sparta přijela do Plzně s tím, že zde nevyhrála už jedenáct let a i nyní byli domácí favoritem. První však zahrozili hosté, kteří v úvodu byli více na míči. Mejdr se svým typickým náběhem po pravé straně dostal za Jemelku a poslal zpětnou přihrávku na Jana Kuchtu, který po zpracování z otočky vypálil těsně vedle a dal domácím první varování. Ve dvacáté minutě rozehrál Lukáš Kalvach další rohový kop Viktorie, tentokrát domácí zcela rozebrali defenzivu soupeře, po centru ale hlavičkoval Luděk Pernica vedle brány.

Ve 38. minutě měl gól na hlavě Jaroslav Zelený. Sparta rozjela protiútok, balon vedl Jan Kuchta, ten nakonec i dostal míč do pokutového území. Tam se k hlavičce na malém vápně dostal hostující obránce, jenže proti němu brilantní zákrok vytáhl Jindřich Staněk. Po přestávce se čím dál více začali prosazovat domácí, Vlkanova se poté dostal v pokutovém území k zakončení, Kovář jeho ránu na zadní tyč lapil.

Sparta zřejmě zapracovala na ofenzivních standardních situacích, v 66. minutě z jedné z nich zahrozila. Lukáš Sadílek poslal pas za plzeňské obránce, kteří zaspali náběh soupeře a Zelený hlavičkoval ve velké šanci těsně vedle. Hosté se nakonec po rohovém kopu ujali vedení. Ten opět rozehrával Sadílek, našel hlavu Martina Minčeva, který balon lehce prodloužil na zadní tyčku, kdy už byl připravený David Pavelka a z voleje poslal ránu mimo dosah bezmocného Staňka.

V 89. minutě ještě mohlo být rušno. Po pádu jednoho z domácích totiž sudí u videa zkoumal, jestli se nejedná o zákrok na pokutový kop. Nakonec ale rozhodl, že se o faul nejednalo. Sparťané si se závěrem poradili náramně, ačkoliv ještě měli domácí v poslední minutě standardní situaci. S tou si ale Viktoria neporadila vůbec dobře a poté už se pískal konec.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Alan

3:1

Reagovat
Houfi

3:0

Reagovat
deporpepa

2:1

Reagovat
Axelrose

Trošku nezávazně, mimo zápas.

Docela by mě zajímalo, jak by Horvi reagoval, kdyby mu přišel do kabiny někdo lehce "po akci", případně by někoho z mužstva potkal v sezoně, lehce "ovíněného" na diskotéce, nebo v hospůdce.

Když je teď v roli toho asistenta.

Nebo třeba po dovolených, když mu si stoupne na váhu hráč, který není úplně ve figuře.

Takové ty "menší" problémy, kterými byl on pověstný.

Samozřejmě nic proti němu, byl to pohodář (nebo pořád je) a tak něak to k němu patřilo.

Reagovat
deporpepa

Nevím, jak by se tvářil... Ale i když tohle všechno on nebo i jiní z jeho zlaté party dělali... Tak potom na tréninku, či o zápase to nebylo vidět... Takže pokud by to hráči zvládli i dnes, tak by je asi jen pokáral a nechal...

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Rišan

Gratulace na Letnou - konečně!

Reagovat
deporpepa

No jo no... Tak v týdnu porazíme Brno a Sparta vyhoří na Slovácku a zase to bude o 12

Reagovat
anarchochuligan

Druhé nejhorší mužstvo LM ročníku 22/23 prohraje v lize s NO NAME týmem, který ani nehraje evropský pohár. Ano, úroveň české ligy je bech berouci...

Reagovat
DidusIneptus

Ano, boj o titul se zdramatizuje, a to mezi Spartou a Sláviií. Slabá Plzeň nemá šanci.

Reagovat
DidusIneptus

Ano, boj o titul se zdramatizuje, a to mezi Spartou a Sláviií. Slabá Plzeň nemá šanci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele