základní část, 26. kolo
31.03.2024 15:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Ewerton (© FC Baník Ostrava)

Slib levnějšího piva nabudil hráče Baníku k první domácí výhře od září

Hráči Baníku prolomili více než půl roku dlouhou sérii bez domácí ligové výhry, když ve 26. kole Fortuna ligy přemohli na vlastním stadionu Teplice 4:1. Ostravští zadělali na tříbodový zisk již v první půlhodině, kdy se nejprve trefil po povedené individuální akci Abdullahi Tanko, na něhož pak obdobným způsobem navázal Matúš Rusnák. Po změně stran navíc přidali baníkovci další dvě branky, díky čemuž výrazně zlevnilo pivo na vítkovickém stánku, když každý přesný zásah znamenal tři koruny dolů z celkové ceny oblíbeného zlatavého moku.

Oba celky se pyšnily velmi dobrou formou, přičemž Ostravané se téměř dotáhli na čtvrté Slovácko. Minulé kolo lépe zakončili fotbalisté Baníku, když jim v divokém duelu v Pardubicích stačil na vítězství gól Filipa Blažka. Naopak Skláři doma remizovali se Slováckem po bleskurychlé reakci na přesnou trefu hostí v podání mládežnického reprezentanta Daniela Fily.

Lépe vstoupili do utkání domácí fotbalisté, když se s trochou štěstí přes dva obránce k zakončení prodral Tanko a rozjásal tribuny. Vedení ovšem nemuselo vydržet příliš dlouho, nicméně Filovu prudkou ránu pohotově vyrazil Jiří Letáček. Nakonec to byl ale znovu Baník, který rozvlnil síť. Po dvou šikovných zasekávačkách poslal skrytou přízemní střelu na zadní tyč Rusnák a následně zaujal i akrobatickou oslavou. V závěru poločasu mohl kontaktní branku vstřelit Jakub Křišťan, avšak nepříliš povedeným pokusem pouze pozdravil Letáčka.

Slezané nepřestali se střeleckou aktivitou ani po změně stran. Ewerton se napřed blýskl skvělou technikou a celou akci nakonec zakončil parádní ranou ze střední vzdálenosti, která znamenala už třígólové vedení domácích. Skláři byli sice střelecky aktivnější, nicméně nechali vyniknout dobře chytajícího Letáčka. Jednička Baníku ale přece jen kapitulovala, a to když nedosáhla na přesně umístěnou hlavičku Nojuse Audunise, jenž nejvýše vyskočil na centr od rohového praporku. Poslední slovo měl ovšem Baník, přesněji Quadri Adediran, který dokázal odražený míč napálit do brány.

Baník tak znovu zvítězil a 7. dubna se pokusí o body obrat i Jablonec. Teplice změří ve stejný den síly s Hradcem Králové.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (3)

Přidat komentář
fcb+mufc

1-0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Alan

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele