základní část, 24. kolo
09.03.2024 18:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Lukáš Juliš (© SK Sigma Olomouc)

Efektivní Sigma uštědřila Baníku další domácí ránu, rozhodly první jarní góly Juliše

Olomouc porazila ve 24. kole Fortuna ligy domácí Baník 2:1. Ostravané sice většinu utkání kontrolovali míč, katastrofálně pro ně ovšem skončily dva vzácné výlety hostů na polovinu soupeře. Při obou si střihl roli zakončovatele Lukáš Juliš, který se tak dotáhl na sdílenou třetí příčku v tabulce střelců. Baníkovci tak opět před vlastními fanoušky nepotvrdili venkovní vítězství a na domácí ligovou výhru čekají už od konce září, Sigma se naopak radovala z plného bodového zisku poprvé v novém roce.

Hanáci čekali na ligové vítězství od 25. listopadu, přičemž v paměti měli zajisté i podzimní porážku s Ostravou v poměru 0:3. Spíše než dění na hřišti však mediální vody rozvířily spekulace o tom, že má Sigma ekonomické problémy a zatajuje svým hráčům nabídky ze zahraničí, proti čemuž se vedení olomouckého klubu ostře ohradilo. Zato Baník řešil čistě fotbalové problémy, neboť při hubené výhře ve Zlíně málem doplatil na zahazování šancí.

A v tomto trendu pokračoval už v úvodních minutách duelu s Olomoucí. V páté minutě přihrál Jiří Boula naprosto osamocenému Ewertonovi, než si však Brazilec postavil míč na střelu, gólman Matúš Macík se před ním roztáhl a pokus vychytal. Další nebezpečné zakončení si připsal Filip Kubala, opět ale dobře zasáhl Macík. A tak se z ojedinělé příležitosti prosadili hosté.

Ve 20. minutě tečoval přízemní centr Jana Vodháněla těsně před gólmanem Juliš a Jiří Letáček už neměl žádnou šanci zareagovat. I další výlet Olomouce na polovinu baníkovců skončil pro domácí katastrofálně. Tentokrát rozhodčí po zhlédnutí videa odpískal pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Juliš a milimetrově přesnou ranou k levé tyči navýšil vedení hostů.

I po změně stran se pokračovalo v nastoleném trendu. Baníkovci sice obléhali obranný blok Olomouce, avšak po čtvrthodině druhého dějství, kdy se mohli pyšnit více než 80% držením míče, nepřišla jediná střela. Jejich trápení tak utnula až druhá penalta v zápase. Té se chopil v 82. minutě Ewerton, kterého sice Macík napoprvé vychytal, následně ale míč sám úspěšně dorazil. Další šance už si ovšem Ostravané nevytvořili.

Baník tak potvrdil nejistou domácí formu a nezískal ani bod. V příštím utkání zamíří 17. března do Pardubic, Sigma o den dříve navštíví Mladou Boleslav.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele