základní část, 10. kolo
30.09.2023 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Martin Svědík (© AFP)

Slovácko dalo vzpomenout na letité jablonecké soužení. Látalovi vyšla sázka na mladíka

Jablonec se v aktuálním ročníku Fortuna ligy konečně dočkal premiérové výhry, když v 10. kole porazil na svém stadionu Slovácko 2:0. Poprvé v kariéře se od úvodního hvizdu představil na trávníku nejvyšší české soutěže Matouš Krulich a právě 18letý navrátilec z Itálie ve 20. minutě zvyšoval vedení Severočechů nabyté zásluhou Jana Chramosty. Tým z Uherského Hradiště tak po třech po sobě jdoucích neprohrách z jablonecké Střelnice padl, předtím tam však čekal na vítězství dlouhých 19 let.

Ve třetím kole opustily MOL Cup tři prvoligové celky a nechybělo moc, aby jejich řady rozšířil také Jablonec. Ten ovšem nakonec zvládl v Domažlicích penaltový rozstřel, čímž si dost možná zachránil trenérskou pozici Radoslav Látal. Slovácko naopak ve zmíněné trojici figurovalo, jelikož Dukla na jeho hřiště přivezla veškerý ofenzivní arzenál a gólem z nastavení favorita vyřadila. V ligové soutěži se ale týmu z Uherského Hradiště při odhlédnutí od debaklu ze Sparty dařilo, když zaujímal průběžnou pátou příčku.

Opatrný fotbal z úvodu klání změnila 10. minuta, kdy se míč ve vápně odrazil k Chramostovi, který z hranice malého vápna pálil přesně ke vzdálenější tyči. Velmi blízko k vyrovnání následně byl Michal Trávník, jeho střela z hranice vápna ale zamířila vedle. A tak přišlo navýšení vedení Jablonce. Ve 20. minutě dostal míč do podobného prostoru jako předtím Chramosta Krulich, jenž se v pádu nemýlil. Fantastickou příležitost k další změně skóre měl opět Chramosta, při samostatném úniku ovšem zakopl. Poslední velkou šanci první půle si připsal tahoun domácí ofenzivy Vakhtang Chanturishvili, jehož dobře mířenou ránu zpoza vápna vytěsnil Milan Heča.

Po změně stran sledovaly zřídka zaplněné ochozy svižný fotbal nahoru dolů, oběma týmům ale chybělo štěstí v závěrečné fázi. Obrovskou šanci měl v 55. minutě opět Chramosta, proti jeho dalšímu samostatnému úniku ale skvěle zasáhl gólman Heča. Další příležitost si vytvořil krátce po hodině hry Miloš Kratochvíl, z voleje ale pálil mimo. V závěrečných minutách se utkání opět srovnalo, avšak bez větších šancí na obou stranách.

Jablonec tak z domácího vzájemného střetnutí získal všechny body poprvé od července 2019. V příštím kole se 8. října představí v Plzni, Slovácko o den dříve přivítá Teplice.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (2)

Přidat komentář
kecipep

0:3

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele