základní část, 23. kolo
02.03.2024 15:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Životní okamžik českobudějovického mladíčka zatemnil dvěma góly Yusuf

Mladá Boleslav zvládla duel 23. kola Fortuna ligy, když na vlastní půdě porazila České Budějovice 3:1. Utkání střelecky otevřel už v samém úvodu teprve 17letý debutant Petr Zíka. Předposlední celek tabulky si však vedení dlouho neužil, jelikož už v 15. minutě po dvou slepených brankách Yusufa prohrával. Na údery od bahrajnského reprezentanta nedokázali hosté v celém zbytku duelu zareagovat, a kouč David Holoubek tak mohl slavit premiérové vítězství na lavičce Středočechů. Klub z města automobilů čekal na tříbodový zisk od 11. listopadu minulého roku.

Valná většina fanoušků se v zimní přestávce shodla při diskusi o největším adeptovi na sestup na Českých Budějovicích. Jihočeši se ale vzepřeli osudu a díky dvěma výhrám ze tří jarních duelů poskočili na předposlední příčku tabulky. Mladá Boleslav načala éru vedenou trenérem Holoubkem nadějnou remízou v Plzni, pak však její výkony ochably a v elitní šestce zůstala jen díky mizerným výsledkům konkurentů.

Do utkání nastoupila Mladá Boleslav o poznání lépe, držela balon více na kopačkách a vytvářela si tlak. I přesto se jako první prosadili hosté. V sedmé minutě se totiž Zíkovi odrazil míč proti noze na hranici šestnáctky a debutant v nejvyšší české soutěži rozvlnil síť střelou k levé tyči. Mladou Boleslav brzká branka nemusela dlouho mrzet, dvěma trefami totiž otočil dosavadní průběh bahrajnský útočník Yusuf. Nejprve pálil hlavou po rohovém kopu Vasila Kušeje a poté zužitkoval šikovně zahranou standardku Marka Matějovského. Vyrovnání mohla přinést až příležitost ze 44. minuty, kdy z bezprostřední blízkosti selhal Patrik Brander.

Po změně stran byl blízko ke třetí brance Daniel Mareček, ten však dorážku z malého vápna poslal trestuhodně vysoko nad břevno. Aktivnější domácí mohli přidat pojistku v 69. minutě, kdy si na dobře zahraný rohový kop naskočil Ondřej Karafiát, ten však těsně přestřelil. Zbytek druhého nabídl spíše souboj o střed pole, šancí bylo poskrovnu. V nastavení přidali domácí rozhodující třetí branku, do vlastní sítě se po nešťastném odrazu trefil Matouš Nikl.

Mladá Boleslav se tak dočkala prvního vítězství po zimní přestávce. V příštím kole se představí 9. března na půdě Bohemians, České Budějovice přivítají o den později Zlín.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

0:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele