základní část, 23. kolo
03.03.2024 14:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Daniel Fila (© FK Teplice)

Teplice po dalším zásahu egyptského šikuly klepou na dveře skupiny o titul

Fotbalisté Teplic potvrdili skvělou jarní formu, když si ve 23. kole Fortuna ligy poradili s Libercem 2:0. Skláři vcelku vyrovnaný duel strhli na svou stranu během sedmi minut prvního poločasu zásluhou mladého ofenzivního tandemu. Nejprve prodloužil sérii zápasů se vstřeleným gólem na číslo tři 22letý Egypťan Mohamed Yasser, na kterého navázal o pár měsíců mladší Daniel Fila. Tepličtí se díky triumfu v tabulce vyhoupli na sedmé místo a výrazně se přiblížili skupině o titul.

Jaro Sklářů začalo po zimní pauze velmi dobře, celek z Ústeckého kraje nicméně bezesporu mrzela domácí remíza s Karvinou. Slovan zvládl v novém roce pouze úvodní klání, jelikož po prohře na hřišti Sparty neokusil chuť vítězství ani proti Jablonci, a navíc vypadl z poháru. Teplice mohly těžit z mizerné venkovní formy Liberce, jenž v aktuálním ročníku stále čekal na první výhru mimo svůj domov.

Začátek duelu provázelo značné množství nepřesností, které oběma celkům komplikovaly jakékoliv ofenzivní snažení. První povedenou útočnou akci měl na svědomí hostující Nicolas Penner, jehož pokus z hranice vápna vyrazil gólman Richard Ludha pouze na hlavu Filipa Prebsla. Ten naneštěstí pro příznivce Slovanu otřel míč pouze o břevno. Domácí pořádně zahrozili až v polovině prvního dějství, kdy Fila předložil balon před poloodkrytou bránu Albertu Labíkovi. Mladý host z pražské Slavie však ve stoprocentní šanci poslal ránu z první vedle. Následoval orchestr gólových příležitostí, ve kterém hrál prim Yasser. Ten se ve 34. minutě šikovně uvolnil na levé straně a střelou z velkého úhlu nachytal Oliviera Vliegena na přední tyči. Parťák egyptského mladíka z útoku Fila se nechtěl nechat zahanbit a sedm minut po úvodní trefě se na listinu střelců zapsal taktéž, když po skvělém zpracování poslal míč podél Vliegena do sítě.

Změna stran přinesla zvýšenou aktivitu modrobílých, jejichž ofenzivní výpady však v drtivé většině případů neznamenaly nebezpečí pro Ludhu. Na druhé straně se do další gólovky dostal Labík, ani napodruhé ale ránu z dobré pozice do brány nevměstnal. Po hodině hry mohl zvýšit i Fila, tentokrát nicméně orazítkoval tyč. Naděje do závěrečných minut mohl Slovanu vykřesat Dominik Preisler, jehož pokus konečky prstů vytěsnil Ludha, a připsal si tak druhé čisté konto v české nejvyšší soutěži.

Teplice tedy doma zvítězily a v dalším kole se 10. března utkají se Slavií. Liberec o den dříve vyzve Karvinou.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1:0

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele