základní část, 16. kolo
25.11.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sigma v Karviné zastavila výsledkový propad. Dvougólový Juliš vévodí ligovým kanonýrům

Karviná podlehla v 16. kole Fortuna ligy na domácí půdě Olomouci 0:2. Hostující Sigma zadělala na tříbodový zisk již v sedmé minutě, kdy poslal svůj tým do vedení Lukáš Juliš. Stejný hráč navíc krátce po návratu ze šaten přidal i pojišťující gól, díky němuž se s osmi přesnými zásahy osamostatnil v čele tabulky ligových kanonýrů. Hanáci tak po sérii nevýrazných výkonů po reprezentační pauze zabrali a díky triumfu proti oblíbenému soupeři, se kterým dosud nikdy nepadli, se vrátili zpět do skupiny o titul.

Sigma se dostala do výsledkové krize, kvůli níž se propadla až mimo skupinu o titul. K tomu přispěla zhoršená forma nejvýraznějších ofenzivních opor, když Juliš prokázal nepohodu spálenými šancemi v pohárovém souboji s Plzní a se zraněními bojující Jan Vodháněl místo gólů a asistencí sbíral spíše žluté karty. Hanáci toužili ukončit čekání na výhru v Karviné, která sice před nedávnem šokovala tříbodovým ziskem z Plzně, ale v soubojích se Sigmou padla šestkrát v řadě.

Olomoučtí nakročili k první soutěžní výhře od začátku října už v sedmé minutě. Denis Ventúra našel dlouhým balonem za vysoko postavenou obranu domácích Ondřeje Zmrzlého, jenž osamocený před Dominikem Holcem ještě vylepšil možnost ke skórování přihrávkou na Juliše a ten poslal ranou do poloodkryté brány Hanáky do vedení. Aktivitou hýřící Karviňáci se vyrovnání přiblížili na konci úvodní dvacetiminutovky, ale projektil Lukáše Budínského zpoza vápna vyrazil Tomáš Digaňa a následnou dorážku poslal Pavel Čavoš těsně vedle. Nováček nejvyšší soutěže přece jen míč za Digaňova záda v první půli dostal, trefa Amara Memiče však kvůli faulu na gólmana Olomouce platit nemohla. Místo srovnání tak mohli jít do kabin s výraznějším náskokem hosté, Juraje Chvátala ovšem ve dvou velkých šancích vychytal Holec.

Sněhová vánice na Městském stadionu v Karviné zpozdila start druhé půle o více než 20 minut, což domácí vyvedlo z tempa. Hned po návratu z kabin se totiž podruhé v utkání prosadil Juliš a osamostatnil se na čele tabulky ligových střelců. Bílá pokrývka na trávníku následně výrazně znepříjemňovala kombinace obou celků a hra byla plná nepřesností z obou stran. Naděje na bodový zisk mohl domácím do závěrečných minut ještě dodat střídající Lucky Ezeh, který si však na rychle vyběhnutého Digaňu nepřišel.

Olomoučtí hráči tak oblíbeného soupeře už posedmé v řadě porazili. V příštím kole 2. prosince přivítají Slovácko, Karviná se tentýž den představí v Mladé Boleslavi.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

0:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele