základní část, 4. kolo
13.08.2023 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Teplice poprvé v sezoně prohrály. Za střelecky mlčícího Juliše zaskočil aktivní Vodháněl

Hráči Sigmy Olomouc ovládli ve čtvrtém kole Fortuna ligy domácí duel s omlazenými Teplicemi 2:1. Po střídmé první půli se v 55. minutě jako první prosadil Jan Vodháněl, na jehož zásah posléze odpověděl 20letý Nemanja Krsmanovič. Probuzený ofenzivní šikula se ale nevzdal a dál se hnal za vítěznou trefou. Té se nakonec i zdánlivě dočkal, gól byl však v konečném důsledku připsán jako vlastní Štěpánovi Chaloupkovi. Z mnoha stran chválený talentovaný stoper tak k jeho smůle přispěl k první prohře Sklářů v novém ročníku české nejvyšší soutěže.

Na Hanou přijela nečekaná kometa prvních kol, neboť Teplice v prvních kolech překvapily nejen svižným fotbalem a sedmi získanými body, ale také na tamní poměry všeobecně vysokou přízní fanoušků. Pozadu nezůstávala ani domácí Sigma, která na úvodní očekávanou prohru na hřišti Sparty navázala dvěma přesvědčivými triumfy. Co mohlo její fanoušky těšit ještě o něco víc, byla forma Lukáše Juliše. Navrátilec z prosluněné Ibizy totiž otevíral skóre v obou vítězných představeních svého týmu.

Nejlepší střelec Hanáků o sobě dal vědět hned v úvodu, ale jeho tvrdou střelu skryl do rukavic zkušený matador Tomáš Grigar. Na druhé straně se blýskl sólovým průnikem do šestnáctky Tadeáš Vachoušek, jemuž vystavil stopku skvělým skluzem Jakub Pokorný. Postupně přebral taktovku nad utkáním výhradně domácí tým. Jan Navrátil pláchl na levé straně svému strážci a předložil míč volnému Vodhánělovi. Ten si ale s nabídnutou příležitostí vůbec neporadil a svůj pokus vyslal pouze doprostřed brány, kde byl opět připraven brankář hostí. Julišova následná gólová dorážka nemohla být z důvodu ofsajdu uznána.

Aktivita domácího celku neutichala ani na startu druhého dějství. Vodháněl si ve výborném pohybu převzal míč od Juraje Chvátala, šikovně si jej navedl do velkého vápna a přízemní střelou na bližší tyč překonal Grigara. Pojistku mohl vzápětí přidat Navrátil, ale z úrovně penalty vysoko přestřelil. Ochozy na Andrově stadionu najednou utichly v 72. minutě. K odraženému balonu se dostal Krsmanovič a utaženou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Nepozorná obrana Sklářů však vzápětí nezachytila náběh Juliše, ten přiťukl Vodhánělovi, který si skvělou zasekávačkou udělal prostor a s pomocí teče Chaloupka poslal modré do vedení.

Sigma tedy doma i podruhé zvítězila a připravila svému soupeři první letošní porážku. V příštím kole ji čeká výlet do Plzně, kam pojede 20. srpna. Teplice o den dříve přivítají pražskou Spartu.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele