základní část, 20. kolo
10.02.2024 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Trefa Starou dámou prověřeného mladíka pomohla Liberci k povedenému vstupu do jara

Fotbalisté Olomouce padli ve 20. kole Fortuna ligy na půdě Liberce 0:2. Domácí tým měl blíže ke gólu již v první půli, nicméně pokus Olafa Koka skončil i kvůli teči brankáře pouze na tyči. Rozhodnutí tak přišlo až po změně stran, když se ve 48. minutě prosadil povedenou střelou Nicolas Penner, pro něhož se jednalo o premiérovou trefu mezi českou smetánkou. Gól bývalého hráče mládežnických týmů italského Juventusu navíc pomohl klubu z Podještědí bodově se dotáhnout na rivala z Hané.

Liberec prožil na své poměry nevídaně klidné zimní přestupové období. Turbulence v hráčském kádru pomohly zastavit změny v majitelské struktuře, do níž nově vkročil teprve 31letý podnikatel Ondřej Kania. Sigma vstupovala do jarní části sezony ze solidní páté příčky, Václav Jílek však již nemohl spoléhat na přestoupivšího Ondřeje Zmrzlého, který vstřelil tři branky a na pět jich přihrával.

Na únor překvapivě přívětivé počasí sice na Stadion U Nisy mnoho fanoušků nenalákalo, svěřence Luboše Kozla ale naladilo pozitivně. Skvěle si vepředu počínali Jan Žambůrek i Ľubomír Tupta. Když však mohl druhý jmenovaný vyslat ve 12. minutě spoluhráče tváří v tvář brankáři, rozhodl se místo toho pro pokus z dálky, kterým trefil jen obránce. Ve 36. minutě měl příležitost vsítit svou premiérovou branku Kok poté, co si ve vápně narazil o protihráče, následnou střelu ovšem bravurně vytěsnil Matúš Macík na tyč.

Hned po výměně stran rozrazil Penner dveře, na které jeho kolegové bušili celé první dějství. Rozhodl se totiž z hranice vápna vyslat pumelici, jež doplavala ke vzdálenější tyči. Krátce nato mohl navýšit vedení Tupta, na povedený náběh však navázal zblokovanou střelou, a šikovně zahraná standardka tak zůstala nevyužitá. Po hodině hry byl blízko oslavám vyrovnávací trefy Lukáš Juliš, průbojnost nejlepšího střelce Sigmy ale následovala vytěsněná rána pod břevno. V závěru sice Olomouc vyvážila poměry sil na hřišti, i tak ale podruhé inkasovala. Ahmadu Ghalimu poněkolikáté vyšel průnik po straně a následný míč z centru s klidem uklidil Filip Horský.

Výsledkově solidní přípravu si tak Liberec přenesl i do ostrých zápasů a na úvod jarní části sezony získal všechny body. V příštím kole se představí 18. února na hřišti Sparty, Olomouc o den dříve přivítá Hradec Králové.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

1-1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
oli9

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele