základní část, 7. kolo
03.09.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Sparta se po heroickém postupu přes Záhřeb zapotila, odpor Slovanu zlomil až Haraslín

Fotbalisté Liberce padli v sedmém kole Fortuna ligy na domácím hřišti se Spartou 0:2. Pohárovým úspěchem posilnění Pražané se na severu Čech dlouho ofenzivně trápili, po příchodu střídajícího Lukáše Haraslína však dostali soupeře pod tlak. A byl to právě slovenský záložník, kdo se neomylným způsobem postaral o obě branky. Letenští se tak minimálně do večera vzdálili městskému rivalovi z Edenu na rozdíl tří bodů.

Slovan v posledních kolech ofenzivně strádal, když ve čtyřech utkáních dokázal vsítit pouhé dvě branky. Zato úřadující šampion z Letné pálil ostrými a nejlepší skóre pro něj znamenalo průběžnou první příčku. Kaňkou na formě Sparty však byla kromě vyloučení Adama Karabce z minulého kola také promrhaná šance na Ligu mistrů. Chuť si ovšem Rudí spravili proti loňskému účastníkovi milionářské soutěže ze Záhřebu, čímž si zajistili alespoň účast v Evropské lize. Nejen tam jim pak měla pomoci nová posila na pozici pravého beka z Genku, za Angela Preciada údajně zaplatí i s bonusy tři miliony eur.

Pětice změn ve vítězné sestavě Sparty od triumfu 4:1 nad Dinamem nebyla v úvodu z hlediska souhry znát, první výraznější hrozbu však přinesl roh domácích. Matěj Chaluš se probojoval k míči, reálné šance tečovat jeho střídmou hlavičku ale nevyužil žádný ze spoluhráčů. Znalost prostředí stadionu U Nisy prokazoval silně motivovaný Victor Olatunji, dilema jestli slavit proti bývalému klubu pro něj však ani z jedné z hlavičky nevzešlo. Na pozoru se pak ve 37. minutě musel mít Peter Vindahl Jensen, nečekanou dělovku do bližší šibenice totiž vyslal Luka Kulenovič.

Liberec překvapoval bookmakery i po výměně stran. Četné míče do vápna hostů totiž znamenaly několik výzev k reflexivním zákrokům pro Vindahla Jensena, nejvíce problémů měl Dán se zakončením Lukáše Červa. Spartu poté nastartovala střídání v čele s Haraslínem, v němž odražený balon vyvolal vzpomínky na bravurní pumelici proti Bohemians, v tomto případě ale zadní šibenici těsně minul. Chvíli před ním hrozil z přímého kopu Veljko Birmančevič, ránu přes zeď ale stihl gólman vytěsnit. O slovo se v 68. minutě znovu přihlásil slovenský křídelník. Tentokrát již dal početnému kotli, jenž dopřává Spartě domácí atmosféru i na cestách, důvod k oslavám. Na levé straně převzal průnikovou přihrávku, položil brankáře a následně přehodil i skluzujícího obránce. V 77. minutě prchal po křídle znovu, v tomto případě již nic nevymýšlel a ukázkovým obstřelem do šibenice pojistil vedení.

Sparta si tak podle očekávání splnila své a z výjezdu do Liberce se vrací se třemi body. Další zápas ji čeká 17. září na Letné proti Slovácku, v lepší výsledek budou téhož dne bezpochyby doufat modrobílí. Ty čeká výlet do Jablonce.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele