základní část, 19. kolo
17.12.2023 18:00 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Teplice si proti Spartě zahrály neúspěšnou přesilovku. Emotivní bitvu dovedl k obratu Olatunji

Fotbalisté Teplic měli v 19. kole Fortuna ligy blízko k překvapení, nakonec však Spartě podlehli na jejím hřišti 1:2. Problémy vedoucího celku tabulky předznamenala už čtvrtá minuta, kdy musel hasit špatnou rozehrávku Rudých faulem za červenou kartu Lukáš Sadílek. Skláři poté byli stejně jako v srpnovém vzájemném klání v početní výhodě, což zužitkovali už ve 13. minutě. Letenští však po změně stran přidali a odpověď našli v 72. minutě, kdy po teči srovnal Ladislav Krejčí. Otočku ve skóre dokonal v samotném závěru střídají Victor Olatunji, jenž využil velkého důrazu před bránou soupeře.

Sparta se rozloučila se skupinovou fází Evropské ligy postupem z druhého místa. Nebýt pozdního gólu Rangers v Seville, Letenští by dokonce poskočili až na první příčku spojenou s přímým postupem do osmifinále. Z kabiny Rudých však žádná nespokojená slova nezněla, hráči se naopak těšili na podzimní ligový finiš, v němž vyzvali Teplice, na jejichž hřišti v srpnu remizovali. V cestě za odplatou Pražanům nemohl pomoci vykartovaný Martin Vitík, zdravotní trable navíc řešil i jeho kolega z obrany Angelo Preciado.

Sparťané vstoupili do utkání hrozivě, což ve čtvrté minutě způsobil Peter Vindahl. Dánská jednička Letenských chtěla výběhem až na polovinu hřiště zastavit brejkovou situaci hostů po rohovém kopu. Míč však 25letý brankář hlavičkou poslal pouze na kopačky Michala Bílka, kterého musel po samostatném úniku zastavit faulem za červenou kartu Sadílek. Šokující úvod zápasu pokračoval i ve 13. minutě, kdy Skláři využili početní převahu a dostali se do vedení. Odražený balon na hranici velkého vápna se prokutálel přímo do pokutového území, kde byl připravený Mohamed Yasser, jenž chladnokrevnou střelou k levé tyči propálil Vindahla. V závěru první půle přišla další obrovská minela z řad Rudých. Hrozivou rozehrávku Tomáše Wiesnera vystihl Daniel Fila, který se řítil sám na gólmana, v zakončení ale selhal a domácí branku těsně minul.

Skláři vstoupili i do druhého poločasu mnohem aktivněji, první velkou příležitost v zápase však měli na druhé straně Pražané. Jan Kuchta obdržel míč v pokutového území, skvělým zákrokem ale jeho následnou střelu zlikvidoval Tomáš Grigar. Hráči v rudých dresech se i přes oslabení dokázali po hodině hry dostat do tlaku, Krejčí i Kuchta si však vylámali zuby na Grigarovi. Teplický brankář ovšem po několika dobrých zákrocích zaváhal, když v 72. minutě neudržel střelu Lukáše Haraslína. Odražený balon si poté ve skrumáži před brankou našel Qazim Laci, jenž s pomocí teče od zad Krejčího vyrovnal. Obrovská euforie na Letné vypukla v 90. minutě, kdy gólman hostů po centru do vápna opět nevyřešil situaci ideálně a v osobním souboji jej přetlačil Olatunji, jenž poté zavěsil do pravé šibenice.

Úřadující mistr tak z vítězné vlny nespadl ani v posledním utkání před zimní přestávkou. Při restartu soutěže narazí v únoru na Karvinou, Teplice se představí v Mladé Boleslavi.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

4:0

Reagovat
_Franklin_

to je mančaft

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele