základní část, 1. kolo
23.07.2023 18:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Mistr vstoupil do ligy úspěšně. Sigmu sestřelil dvěma góly Haraslín, debutant Vorel udržel nulu

Sparta Praha zdolala v úvodním kole Fortuna ligy Olomouc 2:0, a vykročila tak úspěšně za obhajobou titulu. O obě trefy domácího celku se postaral skvěle hrající Lukáš Haraslín. Pozdní soutěžní debut v brance Rudých si odbyl 27letý odchovanec Vojtěch Vorel, jenž rovnou udržel i čisté konto. Olomouc tak potvrdila, že se jí na pražské Letné dlouhodobě nedaří, když zde naposledy triumfovala v roce 2012.

Šlágr úvodního kola si česká nejvyšší soutěž schovala až na závěr nedělního programu. Sigma vedená Václavem Jílkem, bývalým koučem Letenských, prožila senzační letní přípravu, jejíž ústřední postavou byl Lukáš Juliš. Další muž spjatý s rudým dresem skóroval v každém ze šesti přípravných utkání. Hanáci toužili využít nejistoty v brankovišti úřadujícího mistra, kterému se zatím nepovedlo dotáhnout hostování Matěje Kováře, a mezi třemi tyčemi se tak objevil Vorel.

Už ve druhé minutě nebezpečně pálil Juliš, ale jen těsně minul levou tyč. Po úvodní hrozbě se ovšem aktivity ujala Sparta, nicméně nedařilo se jí dostat se k přesnému zakončení. To se povedlo až Haraslínovi, který obešel obránce a poté přesně zamířil ke vzdálenější tyči. Navýšit vedení mohl Jan Kuchta, jenž se ocitl sám před brankářem, ale Matúš Macík předvedl skvělý zákrok. Juliš byl proti svému bývalému týmu při chuti. Před koncem poločasu se uvolnil a měl šanci srovnat, to mu ovšem nedovolil Vorel, když pohotově jeho ránu zlikvidoval.

Vstup do druhé půle doprovázela spíše opatrnost na obou stranách, nicméně hned první větší příležitost skončila gólem. Svůj výborný výkon pečetil druhou brankou v utkání Haraslín, který tvrdě propálil blok před sebou poté, co sám došel s míčem až do vápna. Vzápětí na něj mohl navázat Jan Mejdr, ale po šikovné přihrávce od spoluhráče zamířil pouze do míst, kde stál Macík. Nebezpečnější zakončení Mejdr předvedl následně, když pálil zpoza vápna k tyči, olomoucký gólman se ovšem natáhl a pokus vytěsnil.

Šampion loňské sezony tak do té nové vstoupil ideálně a zvítězil. V příštím kole se 29. července představí ve Zlíně, Olomouc tentýž den přivítá Karvinou.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Filip236

2:1

Reagovat
sound la

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele