základní část, 3. kolo
06.08.2023 15:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Plzeň konečně zvítězila, díky bojovnému Durosinmimu vsítila Baníku tři góly

Dotřetice se Plzeň přece jen dočkala ligového vítězství. Po prohře v Teplicích a remíze s Hradcem Králové přemohli Západočeši Baník. Ostravané naopak na tříbodový zisk v rozehraném soutěžním ročníku dál čekají.

Mezi třemi střelci na straně Viktorie sice nefiguroval Rafiu Durosinmi, přesto měl právě nigerijský forvard lví podíl na výhře domácích. Stejně tak mohl být trenér Koubek spokojen s výkonem mladého obránce Jana Palusky, který na sebe plzeňský dres oblékl v soutěžním zápase vůbec poprvé.

V úvodu však Koubkovi zabrnkal na nervy jiný ze zadáků. Dweh v sedmé minutě neustál souboj s Tankem, jenž tak upaloval na bránu Viktorie. Ve finále ale zřejmě nezvolil dobré řešení a místo přihrávky na volného spoluhráče vypálil, načež si se zablokovaným pokusem nadvakrát poradil brankář domácích Staněk.

Svůj den ale neměli ani obránci Baníku. Lischka ve 20. minutě podcenil duel s Durosinmim, který následně udržel míč a přihrál na střed hřiště Buchovi. Středopolař Plzně měl dostatek času na to, aby se zpoza pokutového území trefil přesně k tyči — 1:0. Za dalších deset minut se za defenzivu hostů dostal po prostrčení od Šulce rychlonohý Jirka, při zakončení ovšem ztroskotal na gólmanovi Ostravanů Letáčkovi. Akce pokračovala centrem Jirky na hlavu Durosinmiho, jehož vynikajícím zákrokem rovněž vychytal Letáček.

Před koncem první půle měl Lischka opět plné ruce práce s Durosinmim. Útočník domácích se užuž dral do zakončení, do cesty mu ovšem doslova vpadl zmatený Lischka, jenž o Durosinmiho ještě zavadil nohou. Rozhodčí Starý na první dobrou nezapískal, poté jej ovšem kolegové u videa povolali k obrazovce, aby si celou situaci ještě jednou prohlédl. Po zhlédnutí záznamu odpískal hlavní arbitr pokutový kop pro Viktorii. Jeho exekuce se ujal Chorý, na jehož pokus si sice Letáček sáhl, míč však přece jen zastavila až síť v bráně.

Dost podobně dopadla penalta také na druhé straně. Krátce po Chorého trefě se totiž Západočeši nedohodli před vlastní bránou, čehož využil Kubala, jehož nedovoleně k zemi poslal Jirka. Starý tentokrát foukl do píšťalky rovnou a umožnil Šínovi, aby podobně jako Chorý s velkým štěstím překonal muže v rukavicích. V tomto případě byl smutným mužem Staněk.

Krátce po změně stran mohl vyrovnat Tanko, jemuž po rychlém přechodu do útoku přihrál Kubala. Tankovi nevyšlo ideálně zakončení, přesto měl Staněk co dělat, aby merunu vytěsnil alespoň na rohový kop. Další příležitosti už patřily Plzni. Prsty v nich měl Kliment, jenž nejprve v 69. minutě připravil pozici pro Durosinmiho, který ovšem přestřelil. Za dalších osm minut poslal Kliment balón z pravé strany - Jirka promáchl, na zadní tyči byl ale připraven Traoré, jenž zakončil přesně k brankové konstrukci a upravil na 3:1.

V samotném závěru mohl korigovat Kubala, po závaru před Staňkem ale napálil tyč. Druhé utkání Baníku venku tak skončilo stejným výsledkem jako to první před dvěma týdny v Liberci.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:2

Reagovat
Lawman

A kdo by měl ty dva góly dát ?

Reagovat
Lawman

Plzeň je nakopnutá po vydřeném postupu a kromě toho na Baník to doma umí. 3:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Lawman

Tipoval jsem 0:3 ale tradiční penalta pro Baník správný tip překazila. Baník dal už dva góly v třech zápasech a vždy z penalty. To je skutečně vynikající střelecká potence. Ale vážně. Je skutečně jedno, kdo bude trenér ( zřejmě Hapal skončí ), s takovým kádrem "vylepšeným" posilami nemožno očekávat nijaké tabulkové zlepšení a je velmi pravděpodobné, že po 5 kolech bude mít Baník až 2 body ( proti Hradci a potom proti Slavii maximálně bod ). Takto vyskládané mužstvo, s nulovým herním systémem, děravou obranou a impotentním útokem je na smích. To bylo řečí o kvalitních příchodech, zlepšeném herním systému a Baník v 3 zápasech nedá ani jeden gól ze hry.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele