V nominaci na cenu FIFA nechybí obhájce Lewandowski ani Ronaldo s Messsim

Hvězdní Lionel Messi z PSG nebo Cristiano Ronaldo z Manchesteru United nechybí v nominaci na cenu The Best pro nejlepšího hráče roku 2021 podle Mezinárodní fotbalové federace FIFA. V jedenáctičlenné nominaci je také obhájce vítězství, polský útočník Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov nebo vítěz Ligy mistrů a evropský šampion Jorginho z Chelsea.

Dortmund na několik týdnů přišel o kanonýra Hålanda

Norský kanonýr Erling Håland z Borussie Dortmund si poranil kyčelní sval a čeká ho několikatýdenní přestávka. Dnes o tom informoval trenér druhého celku německé ligy Marco Rose.

Hráčem sezony 2020/21 podle UEFA bude Jorginho, De Bruyne, nebo Kanté

Evropská fotbalová unie UEFA zveřejnila nominaci na cenu nejlepšího hráče minulé sezony. Získá ji buď jeden z vítězů Ligy mistrů z Chelsea, Jorginho či N'Golo Kanté, nebo hvězda jejich finálového soupeře Manchesteru City Kevin De Bruyne. Vítěz bude vyhlášen 26. srpna.

Kanonýr Håland do Bayernu nepůjde, podle Kahna si ho klub nemůže dovolit

Bayern Mnichov norského kanonýra Erlinga Hålanda z Dortmundu nekoupí. Podle budoucího výkonného ředitele klubu Olivera Kahna si bavorský celek nemůže tak drahý přestup dovolit.

Håland v příští sezóně zůstane hráčem Dortmundu, prohlásil Kehl

Borussia Dortmund se spoléhá na góly Erlinga Hålanda, což by mělo platit i v příští sezóně. Podle Sebastiana Kehla, jenž pracuje ve vedení BVB, norský kanonýr v létě neodejde...

Man City náhradu za Agüera nepřivede, podle Guardioly si to nemůže dovolit

Manchester City náhradu za argentinského fotbalového útočníka Sergia Agüera v létě velmi pravděpodobně nepřivede. Podle manažera Pepa Guardioly si to klub kvůli finančním dopadům pandemie koronaviru a vysokým cenám nemůže dovolit.

Håland prý preferuje španělskou LaLigu. Raiola se setkal s giganty

Norský útočník Borussie Dortmund Erling Håland bude zřejmě tím nejžhavějším zbožím na letním přestupovém trhu. Podle listu Mundo Deportivo mohou jeho kroky z bundesligy vést jedině do Španělska, které preferuje sám Håland, a kde už operuje jeho agent - vyhlášený Mino Raiola.

Håland ohromuje statistikami, Real ho má získat ve státním zájmu

Dvacetiletý útočník Erling Håland dal při úterní postupové remíze 2:2 v osmifinále Ligy mistrů se Sevillou oba góly Dortmundu a stal se prvním hráčem, jenž v prestižní soutěži nastřádal 20 branek za 14 zápasů. Talentovaný norský hráč tím ještě více upoutal zájem fotbalových gigantů v čele s Realem Madrid.

Håland se nechal inspirovat Mbappém a lámal rekordy

Útočník Erling Håland se nechal inspirovat úterním hattrickem kanonýra Paris St. Germain Kyliana Mbappého proti Barceloně a ve středu večer dvěma góly zařídil fotbalistům Dortmundu výhru 3:2 v úvodním osmifinále Ligy mistrů v Seville. Dvacetiletý norský talent potvrdil, že se mu v prestižní soutěži nebývale daří a zapsal si několik rekordů. Povedený zápas mu předpověděl trenér Borussie Edin Terzić.

Zraněný kanonýr Håland už letos Dortmundu nepomůže

Dortmundu bude do konce roku chybět nejlepší střelec Erling Håland. Dvacetiletý norský útočník si poranil zadní stehenní sval a do hry se vrátí až v lednu po krátké zimní přestávce.

Moukoko je největší talent na světě, řekl čtyřgólový Håland

Za největší fotbalový talent na světě označil útočník Erling Håland svého spoluhráče z Dortmundu Youssoufu Moukoka. Mládežnický reprezentant Německa si den po 16. narozeninách odbyl v sobotním 8. kole na hřišti Herthy Berlín bundesligovou premiéru jako historicky nejmladší hráč v soutěži. V 85. minutě vystřídal právě Hålanda, který se na výhře 5:2 podílel čtyřmi góly.

Vítězem ankety Golden Boy za rok 2020 je útočník Håland

Erling Håland dává góly za Borussii Dortmund i norskou reprezentaci a nyní si do své soukromé sbírky může přidat jedno individuální ocenění. Útočník je nejlepším mladým fotbalistou za rok 2020, vyhrál totiž prestižní ocenění Golden Boy, anketu každoročně organizuje italský deník Tuttosport...

Útočník Håland v 11 zápasech Ligy mistrů vstřelil už 14 gólů

Pouhých 11 zápasů v Lize mistrů stačilo norskému útočníkovi Erlingu Hålandovi na to, aby vstřelil 14 gólů. Dvacetiletý hráč Dortmundu ve středečním duelu na hřišti Brugg skóroval dvakrát a přispěl tak k výhře 3:0, díky čemuž se Borussia v tabulce skupiny F posunula na první místo.

Haaland zahnal zklamání hattrickem, pomohly mu domácí úkoly

Když norský útočník Erling Haaland ve čtvrtek po vyřazení z boje o mistrovství Evropy vyčetl reprezentačnímu kouči Larsi Lagerbäckovi opatrnou taktiku, někteří experti ho za to zkritizovali. Podle nich si dvacetiletý hráč Dortmundu něco takového ve svém věku nemůže dovolit. Haaland zareagoval v neděli hattrickem v utkání Ligy národů proti Rumunsku, které Norové porazili 4:0.

Håland po ztrátě Eura zkritizoval trenéra Norů Lagerbäcka

Hvězdný útočník Erling Håland zkritizoval po vyřazení v semifinále kvalifikace o postup na mistrovství Evropy se Srbskem (1:2 po prodloužení) zkušeného kouče norské reprezentace Larse Lagerbäcka. Seveřané by podle Hålanda nepřišli o šanci zahrát si příští rok na šampionátu, kdyby dvaasedmdesátiletý švédský trenér nezvolil tak opatrnou taktiku.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele