Další články

Gólová fantazie v Manchesteru a akrobat Wissa: 27. kolo Premier League v kostce

V čele ani na pomyslném dně Premier League se nic nezměnilo. O trofej pro fotbalistu, který dá nejkrásnější branku sezony, se však přihlásilo hned několik aspirantů. Nescházel mezi nimi Tomáš Souček, ale největší pozornost na sebe strhlo anglické duo v Manchesteru.

Bradleyho show zastínila i Adebayův hattrick: 22. kolo Premier League v kostce

Nezapomenutelný středeční večer prožil dvacetiletý obránce Conor Bradley. V dresu svého mateřského Liverpoolu totiž bilancí 1+2 zazářil ve šlágru s Chelsea, výrazně přispěl k demolici Blues a udržení prvního místa v tabulce. Tento počin přebil mimo jiné i hattrick Elijaha Adebaya z Lutonu či infarktové drama ve Wolverhamptonu, které v sedmé minutě nastaveného času rozhodl ve prospěch Manchesteru United teenager Kobbie Mainoo.

Zmrtvýchvstání Liverpoolu a Haaland v ráži: 14. kolo Premier League v kostce

Ještě v 86. minutě prohrávali 2:3, přesto se radovali z vítězství. Fotbalisté Liverpoolu totiž povstali z popela, zdolali Fulham 4:3 a udrželi stoprocentní bilanci na domácím stadionu. Obhájci titulu z Manchesteru City naopak remizovali 3:3 s Tottenhamem, což velmi těžce kousal nejlepší střelec soutěže Erling Haaland, který po závěrečném hvizdu nemohl přijít na jméno hlavnímu rozhodčímu Simonu Hooperovi.

Newcastle a Brighton v Evropě: 37. kolo Premier League v kostce

Dvacetileté čekání na účast v Lize mistrů je u konce. Fotbalisté Newcastlu si po bezbrankové remíze s Leicesterem definitivně zajistili vstupenku do milionářské soutěže a rozjásali beznadějně vyprodaný St. James‘ Park. V euforii se topí i v Brightonu, jenž po středeční dohrávce s Manchesterem City (1:1) stvrdil šesté místo, které znamená skupinovou fázi Evropské ligy.

Zostuzení Tottenhamu a další ztráta Arsenalu: 32. kolo Premier League v kostce

Newcastle po 20 letech v Lize mistrů? Ano, tento scénář se výrazně přiblížil realitě. Magpies totiž v nezapomenutelném utkání nasázeli Tottenhamu pět gólů v úvodních 21 minutách, vyhráli 6:1, odskočili pátým Spurs na rozdíl šesti bodů, a navíc mají zápas k dobru. V milionářské soutěži už jistě nebude scházet poprvé od ročníku 2016/17 Arsenal, ale po remíze 3:3 s posledním Southamptonem to hráče Gunners bezesporu nezajímalo.

Haaland a Mitrović v plné palbě: 1. kolo Premier League v kostce

Loni řádili v EFL Championship, respektive v Bundeslize. Podmaní si Aleksandar Mitrović s Erlingem Haalandem v letošní sezoně Premier League? V prvním kole ukázali, že se máme v jejich podání rozhodně na co těšit. Nejlepší kanonýr srbské reprezentace pomohl Fulhamu dvěma brankami k cenné remíze s Liverpoolem, norský snajpr z Manchesteru City si debut na Ostrovech osladil dvěma trefami ve šlágru s West Hamem.

Kane - Son a návrat Eriksena ve stínu invaze: 27. kolo Premier League v kostce

Spolupráce "já na bráchu, brácha na mě" v podání hvězdné dvojice Harry Kane - Son Hung-min opět zafungovala. Po nečekané porážce v Burnley si ostrostřelci Tottenhamu spravili chuť v Leedsu, kde režírovali vítězství Spurs 4:0. Momentem víkendu byl ovšem comeback jejich bývalého spoluhráče Christiana Eriksena, který se osm měsíců po srdečním kolapsu vrátil k soutěžnímu fotbalu v dresu Brentfordu. Vše a mnohé další ale zastínila invaze Rusů na Ukrajinu.

Ziyechova "one man show" a povstání ze dna: 23. kolo Premier League v kostce

Po patáliích s covidem-19 se na Ostrovech konečně odehrálo kolo bez jediného odloženého utkání. V očekávaném šlágru zdolala Chelsea i počtvrté v sezoně Tottenham s čistým kontem v zádech a oproti předchozím duelům v lize ukázala zlepšení. Do hlavní role se obsadil Hakim Ziyech, který obráncům Spurs motal hlavu od úvodního hvizdu a svůj nadprůměrný výkon korunoval nádhernou brankou, jež pochopitelně neschází v naší tradiční rubrice.

Musíme rychle začít sbírat body, uvědomuje si Schär

Deportivo La Coruña na přelomu tisíciletí strašilo celou Evropu, od té doby se ovšem leccos změnilo a klub dokonce postihly dva sestupy ze španělské nejvyšší soutěže. Letos mu hrozí třetí, galicijskému celku se opět nedaří a jeho obránce Fabian Schär si moc dobře uvědomuje vážnost situace...

La Coruña dotáhla příchod obránce Schära

Fabian Schär si vyzkouší španělskou LaLigu. Pětadvacetiletý stoper se po dvou letech rozloučil s Hoffenheimem, kde se nedokázal prosadit, načež posílil Deportivo La Coruña...

Hoffenheim potvrdil příchod obránce Schära

Hodně aktivní je na přestupovém trhu Hoffenheim. Bundesligový celek nyní oznámil zisk Fabiana Schära z Basileje, jenž by měl za celek z Kraichgau nastupovat minimálně čtyři roky...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele