Na hlavní cenu UEFA kandidují Modrić, Salah a Ronaldo

Na cenu pro nejlepšího fotbalistu Evropy podle UEFA kandidují Luka Modrić, Mohamed Salah a obhájce Cristiano Ronaldo. Vítěz bude vyhlášen 30. srpna v Monaku.

Real Madrid si u FIFA stěžuje na Inter kvůli honu na Modriče

Real Madrid si u světové fotbalové federace FIFA oficiálně stěžoval na jednání Interu Milán, jenž se mu snažil přetáhnout chorvatského záložníka Luku Modriče. Italský klub údajně s nejlepším hráčem mistrovství světa v Rusku vyjednával o kontraktu, aniž by ho formálně oslovil.

V nominaci na fotbalistu roku jsou Ronaldo, Messi, Salah i Varane

V nominaci na cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu roku 2018 podle FIFA jsou Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Mohamed Salah, Luka Modrič, Harry Kane, Kylian Mbappé, Eden Hazard, Antoine Griezmann, Kevin De Bruyne a Raphaël Varane. Dostalo se tak na tři čerstvé mistry světa z Francie a tři vítěze uplynulého ročníku Ligy mistrů s Realem Madrid.

Penalta ve finále MS proti Chorvatům překvapila i Modriče

I kapitán chorvatských reprezentantů Luka Modrić cítil po prohře 2:4 ve finále mistrovství světa v Rusku s Francií křivdu. Dvaatřicetiletý záložník kroutil hlavou nad soupeřovým úvodním gólem a nezdála se mu ani penalta, kterou rozhodčí Néstor Pitana proti jeho týmu v 37. minutě za stavu 1:1 odpískal za ruku Ivana Perišiče ve vápně.

Zlatý míč pro nejlepšího hráče MS získal Modrič

Nejlepším hráčem mistrovství světa v Rusku byl zvolen chorvatský kapitán Luka Modrič. Záložník Realu Madrid dovedl svou zemi poprvé do finále, v němž Chorvatsko prohrálo s Francií 2:4, a za své výkony si od akreditovaných novinářů vysloužil Zlatý míč. Stříbrný míč patří Edenu Hazardovi z Belgie a bronzový Francouzi Antoinemu Griezmannovi.

Modrič si podle Rakitiče zaslouží cenu pro nejlepšího hráče MS

Záložník Barcelony Ivan Rakitič je přesvědčen o tom, že jeho chorvatský spoluhráč Luka Modrič si zaslouží cenu pro nejlepšího hráče mistrovství světa. Oba borci patří ke klíčovým prvkům úspěchu Chorvatska, které se v neděli utká s Francií o titul světového šampióna.

Chorvaty podle Modriće motivovalo podceňování jejich týmu

Podle kapitána Luky Modriće pomohlo fotbalistům Chorvatska k postupu do finále mistrovství světa přes Anglii i podceňování jejich týmu ze strany britských médií. Balkánský celek chtěl v semifinále dokázat, že navzdory dvěma prodloužením a penaltovým rozstřelům v předchozím průběhu turnaje nebude mít méně sil. Chorvaté zvítězili v dalším prodloužení 2:1 a čeká je nedělní souboj o zlato s Francií.

Mistrovství světa v kostce - čtvrtfinále

Francie, Belgie, Anglie, nebo Chorvatsko. Nový mistr světa bude už jistojistě pocházet z této čtveřice, která si ve čtvrtfinálových zápasech zasloužila postup nejvíce. Kromě Francouzů slaví všechny nároďáky semifinálovou účast po dlouhé době - Chorvati čekali 20 let, Angličani ještě o osm let déle, no a Belgie dokonce 32 roků.

Modrić: Ronaldo zůstane v Realu, jinde si ho neumím představit

Záložník Luka Modrić je přesvědčený, že jeho spoluhráč z Realu Madrid Cristiano Ronaldo zůstane ve španělském velkoklubu a neodejde do Juventusu Turín. Kapitán chorvatských semifinalistů mistrovství světa si hvězdného Portugalce neumí přestavit v jiném evropském týmu.

Podle Lovrena by si jeho spoluhráč Modrić zasloužil Zlatý míč

Chorvatský fotbalista Dejan Lovren se domnívá, že jeho spoluhráč z národního týmu Luka Modrić by patřil ke kandidátům na cenu pro nejlepšího hráče světa, pokud by reprezentoval některou z fotbalových mocností.

Je třeba zůstat nohama na zemi, nabádá chorvatský kapitán Modrić

Na letošním světovém šampionátu zatím září dvě hvězdy Realu Madrid - Portugalsko svými góly táhne Cristiano Ronaldo a klíčovým mužem chorvatské reprezentace je Luka Modrić. Ten podal vynikající výkon jak proti Nigérii, tak i ve včerejším souboji s Argentinou, jeho tým vyhrál zaslouženě 3:0 a může se s předstihem těšit na playoff...

Představení účastníků MS 2018 - Chorvatsko

Je tomu již dlouhých dvacet let, co Chorvatsko zaznamenalo svůj poslední úspěch na reprezentační úrovni. Parta okolo Davora Šukera tehdy ve Francii pronikla až do semifinále, kde sice podlehla domácímu výběru, přesto ale po výhře nad Nizozemskem slavila zisk cenného kovu. Od té doby se však do závěrečné fáze jakéhokoliv turnaje již neprobojovali...

Real pojede do Sevilly s torzem. Zidanovi bude chybět 9 hráčů

Hned několik důležitých hráčů bude trenér Realu Madrid Zinedine Zidane šetřit v dnešním večerním duelu v Seville. Vedle zraněného Cristiana Ronalda nejsou v nominaci i další důležití hráči jako třeba Keylor Navas nebo Luka Modrič...

Modrić byl v Chorvatsku obviněn z křivé výpovědi

Záložník Realu Madrid Luka Modrić byl v rodném Chorvatsku obviněn z křivé výpovědi kvůli svědectví v procesu s dlouholetým šéfem Dinama Záhřeb Zdravkem Mamićem. Dvaatřicetiletému fotbalistovi za to u soudu v Osijeku hrozí hrozí šest měsíců až pět let vězení.

Modrić myslí na budoucnost, v Realu chce dohrát kariéru

Luka Modrić ve svých dvaatřiceti letech začíná spřádat plány pro závěr aktivní kariéry. Chorvatský záložník působí v Realu Madrid, smlouva mu běží do června 2020 a bude stát o její prodloužení, jelikož by v hlavním městě Španělska jednou rád pověsil kopačky na hřebík...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele