Sparta prodloužila smlouvu se záložníkem Matějovským

Záložník Marek Matějovský prodloužil smlouvu se Spartou. Původní kontrakt měl třiatřicetiletému fotbalistovi skončit po sezoně, teď však bude na Letné působit až do roku 2017. Klub o dohodě s bývalým českým reprezentantem informoval na svých internetových stránkách.

Matějovského čeká proti Neapoli 50. pohárový zápas

Proti Neapoli odehraje záložník Marek Matějovský ze Sparty 50. zápas v evropských pohárech. A právě výsledek dnešního zápasu může hodně napovědět, jestli dvaatřicetiletý středopolař v této sezoně ještě nějaké přidá. Kdyby totiž letenský celek uspěl, hodně by se přiblížil postupu do play off.

Sparta odletěla do Tallinnu bez Hušbauera, Krejčího a Costy

Bez čtyř hráčů základní sestavy odletěli sparťané k úterní odvetě druhého předkola Ligy mistrů na hřišti Levadie Tallinn. Kvůli menším zdravotním problémům chyběli Ladislav Krejčí, Marek Matějovský, Josef Hušbauer a Costa, do Estonska neodcestoval ani náhradník Roman Bednář.

Matějovský je rád, že po čtyřech letech ukončil černou sérii

Když před čtyřmi lety přestoupil záložník Marek Matějovský do Sparty, přišlo s ním na Letnou i období neúspěchu. Dvaatřicetiletý záložník si proto moc přál černou sérii ukončit a dočkal se v neděli, kdy Sparta získala první mistrovský titul od roku 2010.

Nebylo co řešit, říká Matějovský o prodloužení smlouvy

Sparta včera prodloužila o rok smlouvu se záložníkem Markem Matějovským. Původní kontrakt měl dvaatřicetiletému bývalému reprezentantovi, který na podzim vypadl ze základní sestavy prvoligového lídra, skončit letos v létě. Pro obě strany přitom bylo prodloužení spolupráce samozřejmostí.

Sparta čeká na vyšetření, které určí Matějovského pauzu

Sparta vyhlíží výsledky kontroly, která přesně určí trvání nucené pauzy záložníka Marka Matějovského. Ten z nedělního ligového utkání v Brně odstoupil už po prvním poločase kvůli zatím blíže nespecifikovanému zranění kolena.

Boleslavští se těší na Štajnera, možná zkusí získat Matějovského

Šéf Mladé Boleslavi Josef Dufek je nadšený, že získal z Liberce ofenzivní hvězdu Jiřího Štajnera. Středočeši velké ambice naznačili i získáním obránce Antonína Rosy z Teplic a na přestupovém trhu chtějí být vidět i dál. Dufek naznačil, že v hledáčku je také sparťanský záložník Marek Matějovský.

Sparťanského kapitána "na louce" potěšila i hubená výhra

Nebyla to formalita, ale fotbalisté Sparty ve 24. kole přece jen urvali povinné vítězství nad papírově slabším Baníkem. Kapitán Pražanů Marek Matějovský byl sice po zápase nadšen tříbodovým ziskem, jenže dopálil ho stav hrací plochy, která podle něj měla k prvoligové kvalitě na hony daleko.

Matějovský: Kvůli podzimnímu duelu nebudeme nijak vydráždění

Kapitán Sparty Marek Matějovský si nemyslí, že by na sobotní šlágr první ligy s Plzní měl mít výraznější vliv podzimní vzájemný zápas na západě Čech, který Letenští prohráli po chybně nařízené penaltě 0:1. Pražané podle něj kvůli tomu rozhodně nepůjdou do bitvy o první místo nějak vydráždění a přehnaně motivovaní.

Matějovský: Kdybychom si nevěřili, tak nikam nemusíme letět

Kapitán Sparty Marek Matějovský si před odvetou 2. kola Evropské ligy na hřišti Chelsea nemyslí, že dohánění jednobrankového manka z prvního utkání je pro Pražany neřešitelný úkol. I když ví o náročnosti londýnské mise, pesimistické chmury jej před dnešní cestou do Londýna nepřepadly.

Matějovský: Chelsea je favorit, ale my ze sebe vydáme všechno

Kapitán Sparty Marek Matějovský nepochybuje o tom, že Chelsea je velkým favoritem nadcházejícího dvojzápasu Evropské ligy. Zkušený záložník však slibuje, že pražský tým předem nic nevzdá a ve čtvrtek ze sebe proti úřadujícímu vítězi Ligy mistrů vydá všechno.

Matějovského mrzelo, že Sparta v Izraeli nestvrdila postup

Nesplněná mise. Tak hovořil kapitán Sparty Marek Matějovský po zápase Evropské ligy v izraelské Haifě proti Kirjatu Šmona. Za jiných okolností by remízou 1:1 z venkovního pohárového utkání jen tak nepohrdl, ve čtvrtek jej nerozhodný výsledek tolik netěšil. Matějovský se marně těšil, že sparťané výhrou stvrdí svůj předčasný postup do jarních bojů.

Matějovský: Zápasy se Šmonou mohou být klíčové

Před šesti lety už si vyzkoušel, jak chutná konfrontace s izraelským fotbalem. A po remíze 1:1 s Hapoelem Tel Aviv Marek Matějovský ještě v dresu Mladé Boleslavi smutnil, že Středočechům unikl postup ze základní skupiny Poháru UEFA. Před čtvrteční bitvou se Spartou proti Kirjatu Šmona Matějovský doufá v lepší konec zápasu.

Matějovský: Ještě to není na takové úrovni, jak bych si přál

Kapitán sparťanských fotbalistů Marek Matějovský zatím ještě neví, zda nastoupí do čtvrtečního utkání základní skupiny Evropské ligy v Lyonu. O jeho startu se rozhodne zřejmě až těsně před zápasem.

Sparťané věří, že ve šlágru v Plzni nasadí i Matějovského

Sparťanům v sobotním šlágru sedmého kola a přímé bitvě o první místo v Plzni možná na hřišti pomůže i kapitán Marek Matějovský, který si před dvěma týdny obnovil zranění kotníku a během reprezentační pauzy trénoval s úlevami. Kouč Sparty Vítězslav Lavička by Matějovského rád viděl v akci.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele