Matějovský: Vyřadit Feyenoord? To je cenný skalp

V minulých dvou sezonách si ve Spartě příliš radosti neužil, včerejší postup přes Feyenoord Rotterdam do základní skupiny Evropské ligy znamená pro kapitána letenského celku Marka Matějovského o to větší satisfakci. Matějovský věří, že sparťané ze sebe dnešním počinem alespoň na čas sejmou všudypřítomný tlak.

Matějovský: Začít sezonu na Feyenoordu není lehké, ale těším se

Zranění kotníku jej připravilo o začátek sezony, do nového soutěžního ročníku skočí kapitán Sparty Marek Matějovský rovnýma nohama až v těžké bitvě na padesátitisícovém stadionu Feyenoordu Rotterdam v prvním zápase 4. předkola Evropské ligy.

Hušbauer: Matějovský hodně chybí, snad ho pomůžu nahradit

Česká reprezentace v červnu během mistrovství Evropy řešila, jak zacelit mezeru v záloze místo zraněného kapitána Tomáše Rosického, a podobný problém má na prahu pohárové sezony i pražská Sparta. Té také chybí klíčový středopolař a lídr s kapitánskou páskou Marek Matějovský.

Hašek: Víme, že pohár může být teoreticky naše jediná trofej

Fotbalisté Sparty si každoročně dávají za cíl získat obě hlavní české trofeje - ligovou i pohárovou, letos se jim však vidina titulu zatím vzdaluje. O to důležitější pro ně bude středeční finále Poháru České pošty proti Sigmě Olomouc.

Naše situace je kritická, připouští po další ztrátě Matějovský

Marek Matějovský si po dnešní prohře v Mladé Boleslavi dobře uvědomuje, v jak obtížné situaci Sparta v boji o titul uvízla. Čtyřbodová ztráta na vedoucí Liberec je čtyři kola před koncem ligy prý už velmi zásadní komplikací. Matějovský ale burcuje své spoluhráče, ať ještě nepropadají panice.

Matějovský podobný zápas nezažil

Kapitán Sparty Marek Matějovský patřil v dnešním duelu 23. kola první ligy s Příbramí k nejlepším hráčům. Vytvářel šance pro spoluhráče, ale po zápase musel spolknout hořkou pilulku v podobě porážky 0:2. Marně hledal v paměti utkání, ve kterém by jeden z týmů měl tolik šancí a přesto prohrál.

Matějovský věří, že Sparta s Plzní zopakuje podzimní scénář

Před týdnem trpěl u televize, když sledoval porážku své Sparty v Hradci Králové. Teď kapitán Marek Matějovský hlásí návrat před jedním z nejdůležitějších utkání jara, v němž Pražané hostí mistrovskou Plzeň.

Matějovský po dvou letech v reprezentaci vyhlíží úspěšnou baráž

Po dvou letech se dnes objevil na srazu reprezentace záložník Marek Matějovský. A teď pevně doufá, že v barážovém dvojutkání o postup na evropský šampionát s Černou Horou definitivně zaplaší vzpomínky na svoji poslední akci v národním týmu, kterou byl přesně předloni nepovedený turnaj ve Spojených arabských emirátech.

Reprezentace bude v závěru kvalifikace postrádat Matějovského

Reprezentaci bude v závěru kvalifikace o postup na mistrovství Evropy proti Španělsku a v Litvě chybět zraněný záložník Marek Matějovský. Ten se sice v nominaci objevil po téměř dvou letech, ale nakonec se z dnešního srazu reprezentace omluvil kvůli zranění třísel.

Zraněný Matějovský o reprezentaci: V tuhle chvíli to vypadá bledě

Sparťanský záložník Marek Matějovský zřejmě vypadne z nominace české reprezentace pro závěrečné zápasy evropské kvalifikace proti Španělsku a v Litvě. Kapitán letenského týmu dnes kvůli přetrvávajícím problémům s třísly nedohrál ligový zápas v Příbrami.

Matějovský návrat do reprezentace nečekal, trápí ho ale třísla

Po dvou letech se do české reprezentace vrátí záložník Sparty Marek Matějovský. Kouč Michal Bílek ho v úterý povolal na závěrečné zápasy evropské kvalifikace proti Španělsku a v Litvě a naznačil, že by letenský kapitán klidně mohl nastoupit od začátku.

Matějovský: Bude to složité, ale Plzni to ještě znepříjemníme

Dotáhnout náskok Plzně v čele ligové tabulky bude pro pražskou Spartu ve zbývajících třech kolech složité, přesto Letenští stále věří, že Západočechům cestu k premiérovému titulu maximálně zkomplikují. Před pátečním derby s Bohemians 1905 to zopakoval i záložník Marek Matějovský.

Matějovský by rád oživil příjemné vzpomínky na Anfield Road

Sparťan Marek Matějovský má na stadion Liverpoolu Anfield Road hned ze dvou důvodů velmi příjemné vzpomínky. Ještě v dresu anglického Readingu tam nejprve před třemi lety vstřelil nejhezčí ligový gól měsíce a loni pak s tehdejším klubem oslavil v proslulém stánku nečekaný postup v Anglickém poháru.

Matějovský na startu přípravy ví, že ve Spartě začíná znovu

Loni na startu letní přípravy se záložník Marek Matějovský domníval, že je na začátku nové etapy své kariéry. Po příchodu do Sparty se mu přípravné období vydařilo a chtěl formu prodat ve prospěch nového klubu. Po půl roce je ale téměř stále tam, kde byl v červnu.

Matějovský se konečně dostal k přímému kopu a pomohl k postupu

Sparťanským fotbalistům pomohla k postupu přes Metalurg Liepaja do 3. předkola Ligy mistrů nečekaná zbraň - přímé kopy. Především první v trefa zápasu v podání Marka Matějovského byla nečekaná, protože sám exekutor přiznal, že podobné góly nedává často. Navíc to pro něj byla první branka od příchodu do Sparty.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele