Další články

Teplice posílil stoper Mazuch

Teplice posílil obránce Ondřej Mazuch. Jednatřicetiletý stoper, který naposledy působil v Mladé Boleslavi, podepsal na Stínadlech smlouvu na rok a půl s následnou roční opcí. Severočeský celek o tom informoval na svých internetových stránkách.

Mladou Boleslav posílil obránce Mazuch

Obránce Ondřej Mazuch posílil fotbalisty Mladé Boleslavi. Čtyřnásobný reprezentant podepsal se středočeským klubem smlouvu do konce června poté, co s týmem absolvoval zimní přípravu. Na sociální síti o tom informovala agentura Sport Invest, která hráče zastupuje.

Obránce Mazuch se nezávazně zapojil do přípravy Mladé Boleslavi

Obránce Ondřej Mazuch se zapojil do zimní přípravy Mladé Boleslavi. Se Středočechy půjde o nezaváznou spolupráci, která má někdejšímu hráči Sparty pomoci k návratu po operaci achilovky. Naposledy Mazuch působil v druholigovém anglickém Hullu.

Češi v zahraničí: Hladký má za sebou debut, Vaněček kritiku

Brankář Václav Hladký se v minulém týdnu poprvé představil ve skotské lize po přestupu do St. Mirrenu. Tamní Premiership si zahrál premiérově i David Vaněček, který ale schytal za výkon pořádně ostrou kritiku od trenéra Hearts. Ve Španělsku vychytal čisté konto Tomáš Vaclík. To Petr Čech v Anglii i Tomáš Koubek ve Francii dostali od hvězdných soupeřů pořádně zabrat.

Češi v zahraničí: Sadílek skóroval za PSV, Pavelka pokořil Besiktas

Předvánoční víkend byl v evropských soutěžích bohatý na české góly. Dařilo se především kanonýrům v Nizozemsku. Michal Sadílek vstřelil premiérový gól za PSV Eindhoven a pomohl k výhře nad Alkmaarem. Ve druhé lize skórovali také Václav Černý a Jaroslav Navrátil. Velké vítězství turecké Kasimpasy nad Besiktasem Istanbul pečetil brankou reprezentant David Pavelka.

Češi v zahraničí: Ondrášek zazářil dvěma brankami

Český útočník Zdeněk Ondrášek se v dresu Wisly Krakov blýskl dvěma brankami do sítě Plocku a rozhodl o vítězství svého týmu. Trefil se také Václav Černý za béčko Ajaxu, ale pak také nedal penaltu. Pořádnou ránu do sebevědomí utrpěl brankář Zdeněk Zlámal, který ve skotské lize dostal pět gólů za necelých 20 minut. Další gólman Tomáš Vaclík naopak pomohl nulou k výhře Sevilly a drží ve Španělsku druhou příčku v tabulce.

Češi v zahraničí: Kadeřábek asistoval, Kaša na Slovensku mírnil debakl

O víkendu čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích dvakrát nezářili. Gól si připsal pouze obránce Filip Kaša za slovenskou Žilinu, jeho tým ale vysoko prohrál se Slovanem. Důležitou asistenci zapsal Pavel Kadeřábek z bundesligového Hoffenheimu. Brankář Zlámal ve Skotsku zase vychytal jubilejní desátou nulu v dresu Hearts...

Češi v zahraničí: Střelecky se dařilo obráncům, Sivok skóroval proti Maccabi

Hned několik českých gólů viděli fanoušci v evropských soutěžích. Bývalý reprezentant Tomáš Sivok zachránil v izraelské lize bod pro Maccabi Petah Tikva v souboji se slavnějším Maccabi Tel Aviv. Lukáš Mareček z belgického Lokerenu pokořil Gent. Filip Twardzik pomohl na Slovensku skolit Ružomberku mistrovskou Trnavu. Češi dávali góly také ve druhé polské lize - trefili se Kubáň, Petrášek a Schwarz. Divočinu zase ve Skotsku zažil brankář Zlámal...

Češi v zahraničí: Vrátili se Darida, Kalas i Mazuch. Černý se trefil za Jong Ajax

Brankář Tomáš Koubek se vrátil do branky Rennes. Poprvé v sezóně se po zranění kolena dostal na trávník Vladimír Darida z Herthy Berlín. Plná českých návratů byla také druhá anglická liga - po zranění už zase hrají obránci Kalas s Mazuchem a v základu Millwallu se objevil záložník Skalák. Ve druhé nejvyšší nizozemské soutěži se prosadili dva záložníci.

Češi v zahraničí: Vydra nejlepším střelcem Championship. Dvěma góly zazářil Novák

Matěj Vydra pomohl Derby County do play-off o postup do Premier League a sám si brankou proti Barnsley zajistil Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce druhé anglické ligy. Střelecky zasvítil také Filip Novák v dresu Trabzonsporu. Proti Kasimpase se trefil hned dvakrát, i když jeho tým s mužstvem Davida Pavelky nakonec vysoko prohrál.

Češi v zahraničí: Skóroval Schick, ale nádherně pálili i Beneš s Jablonským

O víkendu se českým fotbalistům v zahraničí střelecky zadařilo. Z tradičních kanonýrů se trefil Patrick Schick z AS Řím, který se snad konečně rozjel. Poprvé se prosadil Bořek Dočkal v zámořské MLS. Jinak pálili hodně neobvyklí střelci jako obránci David Jablonský a Vít Beneš v bulharské, respektive maďarské lize. A šlo o hodně povedené branky. Mezi střelce se zapsal také záložník Jaroslav Navrátil v Eredivisie.

Češi v zahraničí: Schick i Kadeřábek oslavili první ligové góly!

Patrik Schick se poprvé v dresu AS Řím gólově prosadil v ligovém utkání. Hlavou skóroval na hřišti SPALu. Premiérovou branku v bundeslize zapsal také obránce Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu. V anglické druhé lize se parádní asistencí blýskl obránce Fulhamu Tomáš Kalas a brankář Marek Štěch zase slavil postup do League One...

Češi v zahraničí: Morávek se červenal, Vydra zahodil penaltu

Žádné velké české hody to tedy o tomto víkendu od českých fotbalistů v zahraničí nebyly. Lukáš Mareček z belgického Lokerenu a Antonín Barák z italského Udine si připsali gólové asistence. Jinak se ale Češi zviditelnili i v negativním smyslu. Matěj Vydra ve druhé anglické lize neproměnil penaltu, Jan Morávek zase viděl v bundeslize červenou kartu.

Češi v zahraničí: Vydra útočí na dvacítku, krásné góly dali Pospíšil s Marešem

Matěj Vydra pokračuje ve střelecky vydařené sezóně ve druhé anglické lize. V barvách Derby County už útočí na dvacítku. Krásně se trefovali také čeští fotbalisté v Polsku. Martin Pospíšil nezabránil prohře Jagiellonie s Plockem, Jakub Mareš přispěl pěknou brankou k remíze Zaglebie Lubin v Krakově s Cracovií.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele