Čech si vyčítal chybu, Wenger o ní raději nechtěl mluvit

Brankář Petr Čech se ani na sedmý pokus nedočkal jubilejní 200. nuly v Premier League, o kterou marně usiluje už přes měsíc. Pětatřicetiletý bývalý reprezentační gólman musel s Arsenalem v úterý strávit nečekanou porážku 1:3 na hřišti do té doby poslední Swansea a sám k ní nechtěně pomohl chybou před vítězným gólem domácího týmu. Trenér "Kanonýrů" Arséne Wenger o inkasované brance raději nechtěl mluvit.

Sporná penalta v závěru vzala Čechovi jubilejní 200. čisté konto

Chybělo jen pár minut a brankář Petr Čech mohl dnes s příchodem nového roku slavit i jubilejní 200. zápas s čistým kontem v anglické lize. O zápis do historie soutěže ho připravil gól ze sporné penalty v 89. minutě utkání na hřišti posledního West Bromwiche, kde nakonec Arsenal remizoval 1:1.

Čech by rád do konce roku završil dvě stovky nul v anglické lize

Brankář Petr Čech je rád, že si drží svou výkonnost, která mu po podzimu vynesla vedení v anketě Zlatý míč ČR pro nejlepšího českého fotbalistu. Věří, že formu potvrdí i v nabitém vánočním období a že ještě do konce roku zaútočí na hranici 200 vychytaných nul v anglické lize. K tomu mu chybí už jen tři čistá konta.

Čech útočí na dvanáctý Zlatý míč, druhý je po podzimu Krmenčík

Brankář Petr Čech útočí na zisk už dvanáctého Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu České republiky. Gólman Arsenalu vede po podzimní části ankety vyhlašované Klubem sportovních novinářů před Michaelem Krmenčíkem z Plzně a Antonínem Barákem z Udine. Celkový vítěz 22. ročníku ankety bude znám v červnu po sečtení hlasů za podzim a jaro.

Čech se opět přiblížil k dvousté nule v anglické lize

Brankář Petr Čech v neděli pomohl fotbalistům Arsenalu k výhře 1:0 nad Burnley a už jen čtyři čistá konta ho dělí od 200 vychytaných nul v anglické lize. Pětatřicetiletý bývalý český reprezentant přiznal, že nula v důležitém zápase ho potěšila.

Čech chválil defenzivu Arsenalu při výhře nad Tottenhamem

Hráči Arsenalu zvládli v anglické lize důležité derby s Tottenhamem, když k výhře 2:0 přispěl čistým kontem i český brankář Petr Čech. Ten si pochvaloval výkon týmu a zejména defenzivy, která mu hodně pomohla. Věří, že s takovým výkonem může Arsenal útočit na vyšší příčky, než je aktuální šesté místo.

Mason ocenil, jak mu Čech pomáhal po vážném zranění hlavy

Záložník Ryan Mason ocenil, jak mu brankář Petr Čech pomáhal při léčbě fraktury lebky. Český gólman Arsenalu, který podobné zranění utrpěl v říjnu 2006, šestadvacetiletého hráče anglického druholigového Hullu několikrát navštívil doma a je s ním v pravidelném telefonickém kontaktu.

Podle Čecha byla prohra s Němci nespravedlivá, bod může chybět

Bývalý reprezentační brankář Petr Čech považuje páteční kvalifikační porážku 1:2 s Německem za nespravedlivou, protože český tým si podle něj zasloužil alespoň remízu. Fotbalista Arsenalu si myslí, že právě tento bod může svěřencům Karla Jarolíma hodně chybět v případném boji o druhé místo ve skupině a baráž.

Čech ocenil obrat Arsenalu, nepotěšily ho tři inkasované góly

Brankář Petr Čech poprvé od příchodu do Arsenalu odstartoval sezonu anglické ligy vítězstvím. Po páteční výhře 4:3 nad Leicesterem ocenil, že hráči londýnského celku otočili nepříznivé skóre, ale současně přidal, že dostat doma tři góly není zrovna nejlepší začátek.

Je to výborný vstup do sezony, radoval se Čech

Hráči Arsenalu s Petrem Čechem v brance po dvou letech opět vyhráli anglický superpohár. V londýnském derby ve Wembley porazili Chelsea 4:1 na penalty. V normální hrací době skončil zápas 1:1, když Arsenal vyrovnal osm minut před koncem.

Čech nedovolil spoluhráčům pozvednout pohár za přípravný turnaj

Hráči Arsenalu v přípravném utkání porazili Bayern Mnichov na penalty a získali trofej za přípravný turnaj v Číně. Český gólman Petr Čech jim však jako kapitán z pověrčivosti nedovolil s pohárem slavit a zvednout ji na hlavu. To prý mohou udělat až s cennější trofejí na konci sezony.

Čecha čeká s Arsenalem asijské turné, vítá oživení české ligy

Brankář Petr Čech si odpočinul na dovolené, včera se ještě v Praze věnoval dětem na své fotbalové škole a dnes už se hlásil na startu letní přípravy před třetí sezonou v Arsenalu. S londýnským klubem ho mimo jiné čeká turné v Austrálii a poté v Číně, kde "Kanonýři" narazí v městském derby na Chelsea.

Čech ve své fotbalové škole přivítal i téměř třicet čínských dětí

Rekordní počet 155 dětí se letos účastní dvanáctého ročníku fotbalové školy brankáře Petra Čecha. Pětatřicetiletý gólman londýnského Arsenalu nově přivítal také 27 talentovaných mladíků z Číny, kteří dorazili na pražskou část týdenního kempu. Vzhledem k vysokému zájmu poprvé probíhá i druhý turnus ve Zruči u Plzně, kde trénoval mimo jiné i Čechův osmiletý syn Damián.

Čech pomohl reprezentantkám v lakrosu

Nebýt brankáře Petra Čecha, možná by česká reprezentace žen v lakrosu nemohla jet na červencové mistrovství světa do Anglie. Těžko totiž hledala sponzory. Povedlo se jí to až ve chvíli, kdy se gólman Arsenalu a jedenáctinásobný nejlepší český fotbalista sám nabídl, že jim se sháněním peněz pomůže svým jménem. Za odměnu si mohl s lakrosovou reprezentací zatrénovat.

Nechytat finále poháru bylo velkým zklamáním, přiznal Čech

Brankář Arsenalu Petr Čech připustil, že byl hodně zklamaný z toho, že sledoval vítězné finále Anglického poháru proti fotbalistům Chelsea jen z lavičky náhradníků. Zisk trofeje bere jako náplast na sezonu, kterou jeho celek zakončil až na pátém místě Premier League a nekvalifikoval se do Ligy mistrů.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele