Čech chce ukázat Emerymu, že si zaslouží být jedničkou

Brankář Petr Čech nemyslí na odchod z Arsenalu, naopak chce nového manažera Unaie Emeryho přesvědčit, že si místo mezi tyčemi plně zaslouží.

Čech o místo jedničky v Arsenalu nepřide, tvrdí legendární Seaman

Příchod německého brankáře Bernda Lena do Arsenalu vůbec neznamená, že by Petr Čech měl přijít o místo jedničky mezi tyčemi. Alespoň tak to vidí Čechův slavný předchůdce v brance Arsenalu David Seaman. Legendární gólman oceňuje Čechovy zkušenosti, naopak předpokládá, že jeho současný náhradník Kolumbijec David Ospina si bude hledat nový klub.

Petr Čech by mohl údajně v AS Řím nahradit Alissona

Petr Čech by v AS Řím mohl nahradit Brazilce Alissona, který se nedávným přestupem do Liverpoolu za téměř dvě miliardy korun stal nejdražším brankářem světa. Podle britského listu The Sun se ředitel římského klubu Ramón Monchi obává, že obrana jeho týmu má málo zkušeností a Čech s dvěma sty vychytanými nulami v Premier League by jí je mohl dodat.

Chelsea podle Sky Sports uvažuje o návratu brankáře Čecha

Londýnská Chelsea podle informací britské televize Sky Sports uvažuje o tom, že znovu angažuje brankáře Petra Čecha. Šestatřicetiletý gólman Arsenalu by se na Stamford Bridge mohl vrátit v případě, že belgická jednička "Blues" Thibaut Courtois přestoupí do Realu Madrid.

Brankář Čech z Arsenalu neodchází, Neapol odmítl

Bývalý reprezentační brankář Petr Čech se nechystá odejít z Arsenalu, přestože londýnský klub angažoval za 25 milionů eur o deset let mladšího německého gólmana Bernda Lena z Leverkusenu. Šestatřicetiletý fotbalista chce přesvědčit nového trenéra Unaie Emeryho a zabojovat o místo jedničky.

Čech litoval venkovních zápasů a že se pro Wengera nevyhrála EL

Podle brankáře Petra Čecha rozhodla o nepovedené sezoně Arsenalu špatná bilance na venkovních hřištích. Z osobního hlediska byl šestatřicetiletý gólman a čerstvý vítěz ankety Zlatý míč ČR spokojený hlavně s podzimem, na který by chtěl v nadcházejícím ročníku navázat. Hlavně doufá, že ho nebudou limitovat zdravotní problémy jako na jaře.

Čech podvanácté ovládl Zlatý míč ČR pro fotbalistu sezony

Brankář Petr Čech podvanácté ovládl novinářskou anketu Zlatý míč o nejlepšího českého fotbalistu sezony. Šestatřicetiletý gólman londýnského Arsenalu získal ve 22. ročníku 919 bodů a udržel vedení po podzimní části. Druhý skončil se ziskem 728 bodů záložník Antonín Barák z italského Udine a třetí příčku s 657 body obsadil obránce německého Hoffenheimu Pavel Kadeřábek.

Podle Čecha musí nový manažer Arsenalu zachovat kontinuitu

Brankář Petr Čech považuje za nezbytné, aby nový manažer Arsenalu po legendárním Arsénu Wengerovi zachoval kontinuitu. Jinak podle pětatřicetiletého českého gólmana "Kanonýrům" hrozí to, co potkalo Manchester United po odchodu dlouholetého vůdce Alexe Fergusona.

Češi v zahraničí: Kadeřábek zajistil Ligu mistrů, Koubek vychytal PSG

Pavel Kadeřábek pomohl Hoffenheimu brankou porazit Dortmund a posunul svůj tým do příštího ročníku Ligy mistrů. Skóroval i další český obránce v Německu Theo Gebre Selassie. V Itálii zase Antonín Barák gólem postrčil Udine k záchraně. Ve Francii se zaskvěl Tomáš Koubek, který neinkasoval na hřišti Paris Saint-Germain.

Češi v zahraničí: Vydra nejlepším střelcem Championship. Dvěma góly zazářil Novák

Matěj Vydra pomohl Derby County do play-off o postup do Premier League a sám si brankou proti Barnsley zajistil Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce druhé anglické ligy. Střelecky zasvítil také Filip Novák v dresu Trabzonsporu. Proti Kasimpase se trefil hned dvakrát, i když jeho tým s mužstvem Davida Pavelky nakonec vysoko prohrál.

Češi v zahraničí: Skóroval Schick, ale nádherně pálili i Beneš s Jablonským

O víkendu se českým fotbalistům v zahraničí střelecky zadařilo. Z tradičních kanonýrů se trefil Patrick Schick z AS Řím, který se snad konečně rozjel. Poprvé se prosadil Bořek Dočkal v zámořské MLS. Jinak pálili hodně neobvyklí střelci jako obránci David Jablonský a Vít Beneš v bulharské, respektive maďarské lize. A šlo o hodně povedené branky. Mezi střelce se zapsal také záložník Jaroslav Navrátil v Eredivisie.

Češi v zahraničí: Schick i Kadeřábek oslavili první ligové góly!

Patrik Schick se poprvé v dresu AS Řím gólově prosadil v ligovém utkání. Hlavou skóroval na hřišti SPALu. Premiérovou branku v bundeslize zapsal také obránce Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu. V anglické druhé lize se parádní asistencí blýskl obránce Fulhamu Tomáš Kalas a brankář Marek Štěch zase slavil postup do League One...

Podle Čecha je Wenger legenda Arsenalu, ale i anglického fotbalu

Podle brankáře Petra Čecha je trenér Arséne Wenger nejen legendou Arsenalu, ale také legendou anglického fotbalu. Bývalý reprezentant proto doufá, že v posledních zápasech dají fanoušci najevo, jak moc si francouzského kouče, který po sezoně po 22 letech z londýnského klubu odejde, váží.

Jestli chceme být pátí, musíme vyhrát všechny zápasy, uvedl Čech

Popáté v řadě prohrál Arsenal na hřišti soupeře, což se mu přihodilo poprvé od prosince 1984. V novém roce 2018 navíc ještě neuhrál venku ani bod. U poslední ze série porážek 1:2 v St. James‘ Parku v Newcastlu asistoval i český brankář Petr Čech.

Češi v zahraničí: Morávek se červenal, Vydra zahodil penaltu

Žádné velké české hody to tedy o tomto víkendu od českých fotbalistů v zahraničí nebyly. Lukáš Mareček z belgického Lokerenu a Antonín Barák z italského Udine si připsali gólové asistence. Jinak se ale Češi zviditelnili i v negativním smyslu. Matěj Vydra ve druhé anglické lize neproměnil penaltu, Jan Morávek zase viděl v bundeslize červenou kartu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele