Další články

Hložek, Krejčí, Čech nebo Jágr. Charitativní aukce podepsaných dresů pomáhá Ondrovi

Původně to měl být letní sraz fotbalistů ročníku 1989, jejichž sen o profesionální kariéře se rozplynul dříve, než ochutnali první pivo. V posledních letech ale opavský turnaj CECA CUP představuje mnohem více. Pivo samozřejmě nemůže chybět, přece jen jsme v konzumaci zlatavého moku světovou velmocí, ovšem mnohem důležitější part hraje už 9. rokem charitativní podtext celé akce.

Brankář Petr Čech bude v hokejové kariéře pokračovat v týmu Oxfordu

Bývalý brankář Petr Čech si ve své hokejové kariéře vyzkouší v Anglii třetí angažmá. Někdejší reprezentant přestoupil z třetiligového Chelmsfordu Chieftains do konkurenčního týmu Oxford City Stars. Vedení klubu o nové posile s velkým nadšením informovalo na svém webu.

Čech byl jako druhý brankář uveden do Síně slávy Premier League

Bývalý reprezentační brankář Petr Čech byl uveden do Síně slávy fotbalové Premier League. Dlouholetá opora londýnské Chelsea se stala teprve druhým oceněným gólmanem po Dánovi Peteru Schmeichelovi.

Bývalý reprezentační brankář Čech byl jmenován do rady UEFA

Bývalý brankář české reprezentace Petr Čech byl jmenován do fotbalové rady UEFA. V nově vzniklém poradním orgánu bude vedle něj působit dalších 23 bývalých hvězdných hráčů či trenérů. Rada bude poskytovat nezávislý hlas v základních fotbalových tématech, diskutovat bude o pravidlech, sudích, projektu videorozhodčího, kalendáři zápasů či chování hráčů.

Čech je v nominaci do Síně slávy anglické Premier League

Bývalý brankář Petr Čech i letos usiluje o uvedení do Síně slávy Premier League. Někdejší gólman Chelsea a Arsenalu je druhý rok po sobě mezi nominovanými hráči. Nejúspěšnější trojice podle internetového hlasování, které skončí 10. dubna, se zařadí mezi legendy soutěže. Aktuálně je v anglické "Hall of fame" 16 fotbalistů a dva trenéři Alex Ferguson s Arsénem Wengerem.

Čech by se brzy mohl vrátit k fotbalu, láká ho trenéřina

Bývalý brankář Petr Čech by se brzy mohl stát trenérem. Naznačil to dnes v sídle FAČR na pražském Strahově po slavnostním odhalení hvězdy v Síni slávy, která byla udělena týmu mistrů Evropy do 21 let z roku 2002. Rekordman v počtu reprezentačních startů naposledy působil jako poradce sportovního a technického úseku v Chelsea, kde v létě skončil.

Čech nebere přechod mezi čtyřicátníky nijak dramaticky, snaží se stále sportovat

Bývalý brankář Petr Čech v pátek oslaví 40. narozeniny, životní jubileum ale nijak zvlášť neprožívá. Bilancovat se zatím rekordman v počtu startů za českou reprezentaci rozhodně nechystá. Člen vedení londýnské Chelsea se i po konci profesionální kariéry snaží být aktivní, hraje hokej a chodí běhat do posilovny.

Čech byl před zápasem za rezervu nervózní, uklidňoval potyčku

Vyhrál Ligu mistrů, anglickou ligu i Evropskou ligu a přesto Petr Čech přiznal, že před zápasem za rezervu Chelsea byl nervózní. Bývalý kapitán české reprezentace se totiž v derby s Tottenhamem vrátil do branky rok a půl od ukončení kariéry. Nakonec přispěl k výhře 3:2 a také uklidňoval hromadnou potyčku.

Čech po roce a půl chytal, rezervě Chelsea pomohl k výhře 3:2

Brankář Petr Čech nastoupil rok a půl po ukončení kariéry za rezervní mužstvo Chelsea a v londýnském derby s Tottenhamem pomohl k výhře 3:2. Jeho tým přitom už v 17. minutě prohrával o dvě branky. Po desátém kole se Chelsea posunula na první místo tabulky.

Čech má v pondělí chytat za rezervní tým Chelsea

Rok a půl po konci kariéry by měl brankář Petr Čech podle webu The Athletic v pondělí nastoupit za rezervní tým Chelsea v londýnském derby s Tottenhamem. Osmatřicetiletý plzeňský rodák, který v klubu působí jako poradce sportovního a technického úseku, se rozloučil s aktivní dráhou loni v květnu. V říjnu ho ale "Blues" dopsali na soupisku pro anglickou ligu.

Čech na rozdíl od Navase syna respektoval, řekl Courtoisův otec

Otec brankářské jedničky Realu Madrid Thibauta Courtoise v rozhovoru pro belgický deník Le Derniere Heure přiznal, že jeho syn měl před dvěma roky po příchodu do španělského velkoklubu velké problémy s tehdejší gólmanskou jedničkou Keylorem Navasem, který prý osmadvacetiletého belgického reprezentanta nerespektoval. Thierry Courtois dal situaci do kontrastu s tou v roce 2014, kdy jeho syn přestoupi z Atlética Madrid do Chelsea a dlouholetá jednička klubu Petr Čech dělala prý vše proto, aby se Courtois junior cítil v novém působišti dobře.

Chelsea dopsala brankáře Čecha na soupisku pro anglickou ligu

Chelsea zapsala bývalého brankáře Petra Čecha na soupisku pro anglickou ligu. Osmatřicetiletý slavný hráč "Blues", který nyní působí v londýnském klubu jako poradce sportovního a technického úseku, ukončil kariéru v květnu minulého roku v dresu Arsenalu.

Čech: V Anglii jsou disciplinování, není třeba hned vše zakazovat

Bývalý reprezentační brankář Petr Čech souhlasí s tím, jaký postup v boji s koronavirem zvolila britská vláda, která na rozdíl od řady zemí zatím nesáhla k drastickým opatřením jako třeba omezování pohybu. Podle poradce sportovního a technického úseku Chelsea jsou lidé v Londýně disciplinovaní a dodržují všechna nařízení. Sám Čech pracuje z domova a snaží se příliš nevycházet.

Brankáři Čechovi fotbal stále občas chybí, nejvíc při zápasech

Bývalý brankář Petr Čech po konci profesionální kariéry už půl roku působí v roli poradce sportovního a technického úseku londýnské Chelsea a chvílemi mu fotbal stále chybí. Nejtěžší jsou pro něj dny, kdy se hrají zápasy. Na tribuně je nervóznější, než když chytal. Gólmanské rukavice od konce kariéry navlékl jen dvakrát.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele