Další články

Součkovo postavení v Premier League? Je čím dál důležitější, říká Martin Minha

Kapitán národního týmu a záložník anglického West Hamu Tomáš Souček (29) byl potřetí v kariéře korunován jako vítěz ankety Fotbalista roku. Zkušený středopolař loni vyhrál Evropskou konferenční ligu a s kapitánskou páskou dotáhl českou reprezentaci k postupu na evropský šampionát. Jak důležitý je Souček pro celý český fotbal? Jak se vyvíjí jeho postavení v Anglii? A může během kariéry ještě pomýšlet na další velký přestup? To všechno jsme probrali s komentátorem a moderátorem stanic Canal+ Sport a Radiožurnál Sport Martinem Minhou.

Souček už vyhlíží Euro: Chtěl bych překonat čtvrtfinále z posledního šampionátu, vyhlásil kapitán

Má před sebou ještě klubové cíle, kapitán národního týmu už ale myslí také na letní mistrovství Evropy v Německu. Tomáš Souček by rád dovedl reprezentaci k ještě lepšímu výsledku, než bylo čtvrtfinále na posledním Euru. A ve čtvrtfinále Evropské ligy hodlá pokazit skvostnou sezonu trojici českých kamarádů z Leverkusenu. Záložník West Hamu to řekl poté, co byl v Praze korunován Fotbalistou roku 2023.

Ve finálové pětici Fotbalisty roku jsou Coufal, Černý, Holeš, Krejčí a Souček

Českým Fotbalistou roku 2023 se stane jeden z pětice Vladimír Coufal, Václav Černý, Tomáš Holeš, Ladislav Krejčí a Tomáš Souček, který již anketu vyhrál v letech 2019 a 2020.

Gólová fantazie v Manchesteru a akrobat Wissa: 27. kolo Premier League v kostce

V čele ani na pomyslném dně Premier League se nic nezměnilo. O trofej pro fotbalistu, který dá nejkrásnější branku sezony, se však přihlásilo hned několik aspirantů. Nescházel mezi nimi Tomáš Souček, ale největší pozornost na sebe strhlo anglické duo v Manchesteru.

Souček chtěl hlavně trefit bránu. Snad to bude gól měsíce, vtipkoval po výhře

Tomáš Souček (29) se stal opět jednou hrdinou West Hamu, když ve druhé minutě nastavení vstřelil vítězný gól na půdě Evertonu. Český záložník v rozhovoru pro klubový web přiznal, že jeho hlavním cílem bylo trefit bránu, s výsledkem je ale nadmíru spokojený a doufá, že jeho branku ocení i fanoušci. Zásadní podíl na výhře 3:1 ovšem připisoval brankáři Alphonsu Aerolovi (31).

Je jedno, kdo s kým hraje, my chceme postoupit, vzkazoval Hašek

Reprezentační trenér Ivan Hašek o čtvrtečním losu čtvrtého ročníku Ligy národů řekl, že národní tým musí mít za cíl postup a návrat do elitní Ligy A. Češi se ve skupině B1 kromě Gruzie utkají s Ukrajinou a Albánií, s nimiž mají z posledních zápasů negativní bilanci.

Souček prodloužil s West Hamem, londýnskému klubu se upsal do roku 2027

Kapitán české reprezentace Tomáš Souček prodloužil smlouvu s West Hamem. Osmadvacetiletý záložník uzavřel s anglickým klubem, kterému aktuálně patří šesté místo v tabulce Premier League, nový kontrakt do června 2027. Londýňané o tom informovali na svých internetových stránkách.

Souček prožil jeden z nejlepších podzimů, cení si, že vedl West Ham jako kapitán

Tomáš Souček považuje uplynulou podzimní část sezony za jednu z nejvydařenějších v kariéře. Osmadvacetiletého záložníka těší 10 soutěžních branek i týmové úspěchy. Třemi góly pomohl reprezentaci k postupu na mistrovství Evropy, na klubové scéně pak s West Hamem ovládl skupinu Evropské ligy a v Premier League s ním bojuje o účast v pohárech.

Souček vyhrál podzimní část Zlatého míče ČR a má nakročeno ke čtvrtému vítězství

Záložník West Hamu Tomáš Souček suverénně ovládl podzimní část Zlatého míče a v 28. ročníku novinářské ankety o nejlepšího českého fotbalistu sezony má nakročeno k obhajobě prvenství a celkově čtvrtému vítězství.

Dodržujeme české tradice, bude kapr i salát, hlásí Souček z Anglie

Kapitán české reprezentace Tomáš Souček už počtvrté tráví Vánoce v Londýně, kde hraje za West Ham. I v britské metropoli se snaží dodržovat české tradice a zároveň je propojit s anglickými. V rozhovoru s ČTK řekl, že od klubového kuchaře jako každý rok dostal kapra a těšil se také na oblíbený bramborový salát...

Souček si na ME přál Německo nebo Anglii, přesto byl s losem hodně spokojený

Kapitán reprezentace Tomáš Souček si na mistrovství Evropy chtěl zahrát proti domácímu Německu nebo Anglii, a i když mu přání nevyšlo, s losem Eura 2024 byl hodně spokojený.

Tohle životní období si užívám, někdy mám i štěstí, řekl Souček po dalším gólu

Tomáš Souček si užívá jedno z nejvydařenějších střeleckých období v kariéře. Osmadvacetiletý záložník ve čtvrtek zařídil West Hamu v pátém kole skupiny Evropské ligy výhru 1:0 na půdě srbské Bačky Topoly a postup a v součtu s reprezentací skóroval v pátém soutěžním utkání po sobě. Kapitán národního týmu si v rozhovoru pro klubovou televizi pochvaloval, že většina z branek byla klíčová pro výsledky zápasů.

Souček: Postup na Euro pro mě znamená hodně, neúspěch bych si vyčítal

Kapitán Tomáš Souček si hodně oddychl, že s Českem postoupil na mistrovství Evropy. Osmadvacetiletý záložník West Hamu po domácím vítězství 3:0 nad Moldavskem v závěru kvalifikace připustil, že neúspěch by si hodně vyčítal...

Souček je po zranění fit. Chce se po incidentu v týmu plně soustředit na zápas

Kapitán Tomáš Souček věří, že se čeští fotbalisté po vyřazení trojice hráčů Jakuba Brabce, Vladimíra Coufala a Jana Kuchty kvůli jejich návštěvě diskotéky v Olomouci dokážou stoprocentně zkoncentrovat na pondělní závěrečný zápas kvalifikační skupiny proti Moldavsku a vybojují postup.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele