Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 4. kolo
13.10.2022 18:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Konferenční liga (© scdnipro1.com.ua)

Alkmaar tentokráte selhal a jeho postup do osmifinále se tedy odkládá

Alkmaar tentokráte nepotvrdil vynikající formu v letošním ročníku a na půdě kyperského Apollonu prohrál nejtěsnějším poměrem 0:1. V devatenácti duelech této sezóny tak utrpěl teprve druhou prohru a po třech výhrách v základní skupině E si zkomplikoval přímou cestu do osmifinále Konferenční ligy. V tuto chvíli je sice stále první, ale před druhým Dněprem už má jen dvoubodový náskok.

Naopak klub z Limassolu dosáhl na své vůbec první vítězství v hlavní fázi KL, se čtyřmi body se posunul na třetí pozici o dva body před lichtenštejnský Vaduz a ještě si udržel reálnou naději na pokračování v evropských pohárech i pro jarní část. Favorizovaní hosté si vytvořili svou největší příležitost po necelých sedmi odehraných minutách, kdy po pasu Kerkeze z levé strany okamžitě hlavičkoval Dani de Wit, ale jeho pokus se snesl pouze na břevno.

Domácí rozhodli o svém překvapivém úspěchu krátce po odehrané půlhodině. Jedinou branku utkání vsítil zkušený pětatřicetiletý obránce Valentin Roberge, jenž se po rohovém kopu Joostena z levého křídla položil do hlavičky u protější konstrukce a z hranice brankového území nakonec propasíroval balón do sítě i přes zákrok brankáře Verhulsta.

AZ po změně stran jen marně dobývalo defenzivu svého soupeře, srovnat přeci jen mohlo zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Po rohovém kopu Sugawary se aktivní De Wit opřel do míče z voleje, jenže jeho střela skončila v náručí připraveného gólmana Jovanoviće. Apollon za dva týdny sehraje klíčové střetnutí o postup s Dniprem, Alkmaar zavítá na půdu největšího outsidera skupiny z Vaduzu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Elmas

3:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele