Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
16.03.2023 18:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lechu (© AFP)

Lech zvládl odvetu a hladce postoupil, Djurgardens přitlačilo k zemi vyloučení Danielsona

Lech cestoval na švédskou půdu ve velmi komfortním postavení, z prvního zápasu si přivážel dvougólový náskok, v odvetě osmifinále Konferenční ligy přitom žádnou dramatizaci nemínil připustit a po dalších třech zaznamenaných trefách se zcela zaslouženě dostal mezi osmičku nejlepších. Djurgardens srazila na kolena především červená karta ze závěru prvního dějství.

První poločas byl velmi vyrovnaný. Ani jeden z celků neměl změně skóre nějak blízko, možná že o chlup aktivnější byli hráči Djurgardens, ve finále však ne o tolik, aby si vyloženě zasloužili jít do vedení. Přesto úvodní pětačtyřicetiminutovka nabídla jeden zásadní moment, a to ve 41. minutě.

Afonso Sousa se snažil vběhnout do šestnáctky středem pole, evidentně byl přitom těsně před ní faulovaný Danielsonem, který viděl za svoje podražení žlutou kartu. Nakonec byl ale sudí Strukan přivolaný k videu, na monitoru zjistil, že se jedná o vyloženou brankovou možnost, lépe řečeno tak situaci posoudil, své stanovisko tedy přehodnotil a domácího stopera vyloučil ze hry.

Švédský výběr si v tu chvíli uvědomoval, že vsítit minimálně dvě branky, které by vyústily aspoň v prodloužení, bude v oslabení opravdu velmi složité. Lech přitom dokázal přesilovku využít v 77. minutě a nadobro zlomil odpor svého soupeře. Marchwiňski obdržel do vápna přihrávku zleva od Pedra Rebocha a bez potíží zacílil za brankovou čáru.

Bezmoc mužstva z Djurgardenu následně umocnila ještě další dvě inkasování, obě dvě přitom přišla na řadu až v nastaveném čase. Nejprve se v pokutovém území nejlépe zorientoval Kvekveskiri a pravačkou snadno skóroval, krátce na to Gruzínec prostrčil balón na Skóraše, a ten zamířil přesně na vzdálenější tyčku.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele