Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina F, 5. kolo
27.10.2022 21:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Konferenční liga (© AFP)

Djurgårdens smazalo dvoubrankové manko v Molde a po výhře 3:2 si zajistilo postup do osmifinále KL

Výkony švédského týmu v letošním ročníku hlavní části Konferenční ligy určitě budí respekt. Djurgårdens nebylo považováno za jednoho z favoritů na postup, ovšem nyní zaznamenalo na norské půdě již své čtvrté vítězství ve skupině F a s předstihem si zajistilo osmifinále KL. V tuto chvíli totiž má na kontě parádních třináct bodů a právě před druhým Molde si vytvořilo nedostižný šestibodový odstup, naopak FK si svou situaci výrazně zkomplikovalo.

Domácí po nečekané domácí porážce v severském derby zůstávají druzí se sedmi body a před třetím Gentem jsou o body dva. Pokud tedy jistý norský mistr chce zůstat v evropských pohárech i na jaře, tak za týden na belgické půdě nesmí prohrát. Přitom svěřenci trenéra Erlinga Moeho začali naprosto fantasticky a během úvodních dvaceti minut se dostali do dvoubrankového vedení.

Ani ne po pěti odehraných minutách se prosadil Ola Brynhildsen, který převzal vynikající přihrávku Markuse Kaasy do volného prostoru a sám před vyběhnutým brankářem Zetterströmem nezaváhal, jelikož míč chladnokrevně poslal mezi jeho nohy. Molde se přiblížilo k důležitému vítězství zhruba o čtvrthodiny později. Kaasa po hezké akci na levé straně obdržel zpětnou nahrávku od Breivika, se štěstím se zbavil bránícího Bengtssona a pak z osmi metrů nekompromisně zavěsil do bližšího spodního růžku.

IF se vrátilo do hry o dobrý výsledek těsně před přestávkou. Victor Edvardsen využil skvělé práce Wikheima na levé straně a po finální pobídce obstřelil bezmocného gólmana Karlstrøma nezištnou přízemní střelou. Hosté dokázali srovnat stav přesně v polovině druhého dějství. Tentokráte měl přesnou mušku třiadvacetiletý útočník Joel Asoro, když si po nadýchaném obloučku Bengtssona seběhl před hranicí brankového území a zcela zapomenut rozvlnil síť pohotovou hlavičkou.

O osudu tohoto čtvrtečního duelu rozhodl v 77. minutě střídající Haris Radetinac. Bosenský veterán si ani ne po čtyřech minutách strávených na trávníku navedl balón blíže do středu hrací plochy a z hranice brankového území propadla jeho tečovaná střela do protipohybu bezmocného Karlstrøma. Pak se už nic zásadního nestalo, Djurgårdens zakončí svou skvělou cestu skupinovou fází proti irskému outsiderovi Shamrocku Rovers.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele