35. kolo
22.04.2012 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Racing Santander - Athletic Bilbao 0:1

Téměř jistým sestupujícím do druhé ligy už je Racing Santander. Ten v rámci 35. kola na domácí půdě podlehl Athleticu těsně 0:1 a na záchranu nyní čtyři kola před koncem ztrácí jedenáct bodů, což není reálná situace na záchranu. Athletic se posunul na pohárovou pozici. Jediný gól v utkání vstřelil ve 12. minutě Gaizka Toquero.

Hosté začali potvrzovat svou roli favorita od samého začátku utkání a do vedení šli velmi rychle. Už ve 12. minutě Herrera skvělou přihrávkou našel nabíhajícího Toquera, který tváří v tvář Fernandezovi uspěl a přízemní ranou poslal Athletic do vedení 1:0.

Domácí se nechtěli nechat zahanbit a také si dokázali vytvořit příležitost ke vstřelení branky s tím rozdílem, že ji neproměnili. Adrián González se ve výhodné pozici v pokutovém území dostal ke střele a hosty na brankové čáře zachraňoval obránce Amorebieta, který balón vykopl do bezpečí.

Hosté měli i nadále mírně navrch a další šanci si dokázali vypracovat těsně před koncem prvního dějství. Toquero si vyměnil balón se Susaetou a první jmenovaný mohl vstřelit svůj druhý gól v utkání, ale gólman Fernandez mu na poslední chvíli skočil pod nohy a jeho šanci zneškodnil. Do kabin se tak šlo za těsného vedení Athleticu v poměru 1:0.

Začátek druhého poločasu dlouho nepřinesl nic zajímavého a k vidění byl pouze tvrdý boj o střed hřiště. Domácí potřebovali nutně skórovat, ale Athletic skvěle bránil a navíc hrozil z nebezpečných protiútoků. I přesto si Racing dokázal příležitost vypracovat. V 66. minutě se na hranici pokutového území uvolnil Pedro Munitis a nebezpečnou střelou pořádně protáhl Iraizoze.

Ve druhém poločase se roztrhl pytel také se žlutými kartami, ale nikdo z hráčů nedostal dvě za sebou a oba celky tak dohrály zápas v jedenácti. Athletic si v klidu hlídal jednobrankový náskok a v závěru zápasu už nic k vidění kromě několika střídání nebylo. Athletic si tak odvezl výhru 1:0 a Racing je odsouzen k sestupu.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele