34. kolo
05.05.2024 18:30 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Mestalla (© AFP)

Gólmanskou krizi Valencie využil ve prospěch Alavesu premiérový střelec López

Valencia ve 34. kole LaLigy podlehla Alavésu 0:1. Domácím po vykartovaném brankáři Giorgim Mamardashvillim vypadl v první půli kvůli zranění také jeho náhradník Jaume Doménech. Mezi tři tyče tak zamířil ke svému prvnímu duelu mezi španělskou smetánkou 26letý Cristian Rivero. Radostný debut to ale pro něj nakonec nebyl, jelikož ho v 68. minutě překonal svým prvním gólem v soutěži Javi López. Netopýři tak setrvali v tabulce na osmé příčce a v posledních čtyřech zápasech budou muset pro zajištění účasti v pohárové Evropě smazat pětibodovou ztrátu na Betis.

Valencia v minulém utkání sahala po vítězství na hřišti Barcelony, vyloučení brankáře Mamardashviliho ale povzbudilo Katalánce k velkému obratu, který hattrickem režíroval Robert Lewandowski. Podobným střelcem sice Deportivo nedisponovalo, obavy však mohla vzbuzovat jeho pevná defenziva s gólmanem Antoniem Siverou. Ten v minulém vzájemném klání, stejně jako v předešlých dvou ligových kolech, neobdržel ani jeden gól.

Tuto sérii mohl již v šesté minutě zlomit André Almeida, jenže v dobré pozici netrefil bránu. Divoký úvod zápasu podpořil také Kike García na druhé straně, když zblízka hlavičkoval do tyče. Jediným dalším podstatným momentem poločasu tak bylo zranění Mamardashviliho náhradníka Doménecha. Ten musel již po první půlhodině ze hřiště a svůj debut v LaLize si tak odbyla brankářská trojka Bianconegros Rivero.

Do druhé půle naskočil v dresu Netopýrů Sergi Canos a už po pár desítkách vteřin na hřišti mohl otevřít skóre. Své zakončení však poslal pouze do tyče. V permanenci byl také Rivero, který musel vytáhnout zákrok proti střelám Giuliana Simeoneho a Garcíi. V 68. minutě už ale kapituloval, když po rohovém kopu přesnou ranou k pravé tyči poslal Alavés do vedení Javi López. V nastavení mohl přidat pojistku Simeone, ve vyložené příležitosti ale nemířil přesně.

Valencia tak potřetí v řadě padla. Další zápas ji čeká 12. května proti Rayu Vallecano, ve formě hrající Alavés vyzve o dva dny dříve Gironu.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele