34. kolo
05.05.2024 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Youssef En-Nesyri (© AFP)

Sevillu postrčilo k porážce Granady ukončení nejdelšího půstu Navasovy kariéry

Sevilla porazila ve 34. kole LaLigy na vlastním stadionu andaluského rivala z Granady 3:0 a definitivně se zbavila hrozby sestupu. O tříbodovém úspěchu domácích rozhodl přesně hlavičkující Marcos Acuňa, který už v 11. minutě zužitkoval centr Jesúse Navase. Zkušený kapitán Los Hispalenses tak ukončil nejdelší čekání na asistenci v nejvyšší španělské soutěži své kariéry, přičemž tu předchozí zaznamenal před více než dvěma roky rovněž proti Nazaríes.

Nedávná forma čítající tři výhry a jednu remízu pomohla domácímu celku odpoutat se od spodní trojice, na kterou nyní držel 12bodový náskok a v tomto kole si mohl matematicky zajistit prvoligovou příslušnost i pro následující sezonu. K tomu na svém hřišti Sevilla potřebovala zdolat sestupem bezprostředně ohroženou Granadu, což se jí v posledních čtyřech případech bez větších obtíží podařilo.

Za prodloužením této vítězné série Rojiblancos vykročili nejlepším možným způsobem. Navas totiž v 11. minutě oslovil přesným centrem úplně volného Acuňu, který hlavičkou k bližší tyči překonal gólmana. Na druhé straně musel Orjan Nyland poprvé do akce ve 23. minutě, kdy bez potíží zkrotil přízemní pokus Matíase Areza. Hosté se následně znatelně osmělili, více než tečovanou ránu Kamila Jóžwiaka, která prosvištěla těsně nad břevnem, však v první půli nestihli.

Také začátek druhého dějství vyšel lépe Seville. Rychlé přečíslení vyřešil Lucas Ocampos křižným pasem na nabíhajícího Youssefa En Nesyriho, jenž jednoduše zasunul míč do prázdné brány. Po hodině hry se pokusil zasadit Granadě třetí ránu Erik Lamela, z hranice šestnáctky ale nemířil přesně. V 77. minutě neuspěl ani Ocampos, jehož razantní hlavičku skvělým zákrokem zneškodnil Augusto Batalla. Krátce nato už však Argentinec nestačil na střelu Dodiho Lukébakia. Střídající Belgičan si pohrál s bezmocným obráncem, načež vypálil do levé šibenice.

Sevilla tedy Granadu před vlastním publikem zdolala i popáté v řadě. Jejím příštím soupeřem bude Villarreal, na jehož hřišti se představí 11. května. Granada ve stejný den přivítá Real Madrid.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele