17. kolo
22.12.2012 20:00 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Málaga CF - Real Madrid 3:2

Dva dny před vánocemi dostala Málaga ten nejhezčí dárek, když dokázala porazit Real Madrid 3:2. Hlavním hrdinou se stal domácí útočník Roque Santa Cruz, který vstřelil dva góly a poslal své soupeře do kolen. Real zůstává na třetí pozici, ale Málaga se na něj dotáhla a ztrácí už pouhé dva body.

Málaga je pro Real Madrid jedním z nejoblíbenějších klubů, neboť s ní má jednu z nejlepších statistik. V letošní sezóně se ale andaluskému klubu velice daří a hráči si věří každého soupeře. Lépe ale začali hosté, kteří mohli jít do vedení už ve 3. minutě, kdy se k přímému kopu z dobré pozice postavil Cristiano Ronaldo. Na Willyho Caballera vyslal svoji typickou střelu s ojedinělou trajektorií, přičemž míč zaplaval i změnil směr, a tak měl malažský brankář plné ruce práce, aby balón dokázal vyrazit mimo tři tyče.

Zápas se hrál ve vynikajícím tempu, ale na další vyloženou šanci si diváci museli počkat až do 25. minuty. Ronaldo založil rychlý protiútok, poslal míč na Ángela di Maríu, ten počkal, až si Ronalda naběhne před bránu, a pak mu míč vrátil milimetrovou přihrávkou mezi vracejícími se obránci a brankářem. Ronaldo měl v plánu zakončil do zpola odkryté brány placírkou, ale míč na poslední chvíli mírně skočil, a tak jej trefil kotníkem, což mělo za následek, že střela směřovala vysoko nad.

Jen o minutu později si oba hráči role vyměnili. Tentokrát Ronaldo vzduchem přihrál na di Maríu, který těžký míč dokázal bleskově zpracovat a přehodit vybíhajícího Caballera. Lob, který směřoval do brány, ale dokázal včas odkopnout vrátivší se obránce.

Málaga se sice snažila a několikrát dobře zakombinovala, ale k žádnému výraznému ohrožení brány Realu to nevedlo. Poměrně lehkou práci tak měl brankář Adán, který dostal v bráně přednost před Ikerem Casillasem. Ve 38. minutě měli hosté k dispozici dva rohové kopy, které dopadly velmi podobně. Centrovaný míč vždy proletěl pokutovým územím, aniž by se ho dotkl jediný hráč. Real tak promeškal další velké šance na vstřelení prvního gólu.

Dvě minuty před koncem prvního poločasu přihrával Ronaldo Karimu Benzemovi do dobré příležitosti, francouzský útočník ale dobře nezpracoval, a tak se ochudil o gólovou příležitost. V nastavení se ještě Pepe pokoušel hlavičkou po centru z rohu překonal Caballera, ale mířil přímo doprostřed brány, kde byl domácí brankář připraven.

Do druhého poločasu vběhla Málaga v mnohem bojovnějším duchu a okamžitě ovládla celé hřiště. Ve 49. minutě se Isco dostal k první střele svého týmu a nedávno zvolený nejlepší evropský hráč do 21 let dokázal umístit míč přímo k levé tyči, kam brankář Adán nedosáhl. Málaga se tak dostala do vedení 1:0.

To jí ale nestačilo a hnala se stále dál do útoku, z čehož plynuly další a další zajímavé šance. Žádný další gól z nich ale nepadl. V té největší šanci se v 55. minutě objevil nejlepší střelec Málagy Javier Saviola, který ale mířil těsně vedle. Po velkém madridském útlumu se pak konečně dostal do dvou šancí i Benzema, ale tu první opět promarnil špatným zpracováním, zatímco při druhé pálil těsně vedle.

V 60. minutě se do rychlého protiútoku dostal Ronaldo, kterého zastavil až precizním skluzem v pokutovém území Martín Demichelis, zkušený 32letý argentinský obránce. O pět minut později se Realu konečně podařilo vyrovnat, když se po souboji před brankářem Caballerem odrazil míč k padajícímu Sánchezovi, který si dal nešťastně vlastní gól. Teoreticky byl faulován, a tak se mohlo pískat, ale Málaga si nemohla moc stěžovat, protože jen o chvíli později zahrál ve svém vlastním pokutovém území rukou a nepískalo se ani tentokrát.

V 67. minutě se Real mohl dostat do vedení, když se po skvělé kombinaci dostal k zakončení Mesut Özil, ale jeho střela z pokutového území byla na poslední chvíli ztečována na roh. Další desetiminutovka však patřila jednoznačně Málaze. V 72. minutě totiž domácí hráči skvěle zakombinovali kolem pokutového území, a pak poslal Jesús Gámez prudkou přihrávku před bránu, kterou Joaquín elegantně posunul patičkou dále na Roqueho Santa Cruze, který zblízka zavěsil pod břevno.

A o pouhé čtyři minuty na to se tato dvojice zasloužila o další gól. Joaquín poslal přihrávku mezi dvěma obránci a Paraguayec vystřelil levou nohou z první a trefil přesně prostor mezi stojícím Adánem a levou tyčí. Zvýšil tedy na 3:1 a madridské brankářské dvojce nepřichystal zrovna dobré chvíle.

V posledních deseti minutách se Madrid snažil vývoj zápasu ještě zvrátit a částečně se mu to podařilo. Benzema nejprve střílel zblízka a z voleje, ale Caballero jeho pokus stihl ještě vyrazit, ale o minutu později už brankáři nedal jedinou šanci. Málaga totiž udělala velkou hrubku v obraně, Özil ukořistil míč a předložil ho Francouzovi přímo před bránu, kam se Caballero již nedokázal včas přemístit.

Další gól už ale Real nestihl vstřelit, a tak zaznamenal čtvrtou porážku v této sezóně. Málaga se mohla radovat ze zisku těžkých tří bodů, díky kterým se dotáhla na třetí Real na rozdíl pouhých dvou bodů.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Uvažuju nad koupí lístků, ale moc se mi nechce jit samotnému... Nebudete někdo ve městě?

Reagovat
Aldeano

Dovolená? Nebo Universidad de Málaga?

Reagovat
smazaný uživatel

Universidad de la Familia :D Mám tu zbytek rodiny, takže přes rok pendluju mezi Prahou a Málagou... Na zápas jsem nakonec nešel..

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

VAMOS REAL!!!! Moc bych si přál, aby jste to zvládli, můj tip 1:2 (Saviola - Ronaldo, Özil)

HALA MADRID!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Na Real je docela nízkej kurz na to,že v tabulce jsou vedle sebe a v lize zrovna teď nemá oslnivou formu.

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozně se těším, Málagu jsem si za ty 2 roky strašně oblíbil. Tip: 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bude hrozne zklamanej

Reagovat
smazaný uživatel

hm

Reagovat
djwenca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

další pseudoodborník....

Reagovat
loki5

Trefa. Jinak Malaga hrála famózně a dostávala Real pod tlak. Doufám, že z evropských pohárů nezmizí byla by to obrovská škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

pohary musi vynechat jeden rok,takze pristi rok je tam pravdepodobne neuvidis.Sou zadluzeny jako prase,snad prodaj Isca

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby poháry...

Reagovat
smazaný uživatel

tomu se říká dokonalost

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

rád bych viděl alepsoň 1X, ale pochybuju, že Real odejde z dalšího zápasu bez tří bodů. tip, který doufám, že nevyjde - 1:3.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme totálně z formy, ale totálně. Aspoň, že do LM je času dost

Reagovat
djwenca

Roque se nějak rozjíždí

Reagovat
smazaný uživatel

hohohou, aspoň něco, když dnes Spurs jenom remizovali. jen tak dál, snad minimálně to 4. místo udržíme až do konce sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

adios jose

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to, že nehrál Iker?

Reagovat
Petr325

ze sportovních důvodů, dle Mourinha ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud v lize real neskončí aspon na druhém místě,a v lize mistrů vypadne v osmifinále proti Mancesteru což je dost možní, tak se bojím že Mourinho tenhle rok odejde.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele