33. kolo
04.05.2023 22:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Raúl de Tomás (© AFP)

Valladolid od sestupové propasti neutekl. Vallecano probudilo spícího kanonýra

Fotbalisté Vallecana zvítězili ve 33. kole LaLigy na domácím hřišti proti Valladolidu 2:1. Úvodní branku vstřelil tvrdou hlavičkou ve 48. minutě Raúl de Tomás, pro nějž to byla překvapivě teprve první trefa v dresu madridského klubu. Přitom za Espanyol se v předchozích dvou sezonách prosadil hned 40krát. Vítěznou branku zaznamenal ovšem až v 80. minutě Sergio Camello. Hosté se tak po třetí porážce v řadě hlasitě přihlásili do boje o záchranu, jelikož na sestupové pozice už mají náskok pouze jediného bodu.

Vallecano se po celou sezonu pohybovalo v horních patrech tabulky, před tímto kolem se však nacházelo až na 10. příčce a mohlo se propadnout ještě hlouběji. Jeho forma byla v posledních týdnech jako na houpačce, jelikož střídalo prohry s výhrami. V posledním kole ale Rayo inkasovalo velmi tvrdý direkt, když padlo na půdě beznadějně posledního Elche 0:4. Velké zaváhání tak chtělo napravit před vlastním publikem proti Valladolidu. Ten na tom byl tabulkově i výsledkově ještě hůře, když po dvou posledních prohrách okupoval 15. příčku.

A přestože v úvodu zahrozil několika útočnými výpady, první větší příležitost si připsali domácí. Isi Palazón si ideálně navedl míč na střed hřiště a zhruba z 25 metrů levačkou tvrdě prověřil brankáře Jordiho Masipa, který balon vyrazil. V další šanci se zjevil Álvaro García, jenž předvedl povedenou individuální akci, když skvěle zpracoval míč a z otočky tvrdě vypálil. K dokonalosti už chyběl pouze gól, jelikož dobře zasáhl gólman Masip. Zbytek první půle byl rozkouskovaný mnoha fauly, jejichž počet se vyšplhal na 20.

Po změně stran se domácí ujali vedení. Povedený centr Álvara Garcíi tvrdou hlavičkou zužitkoval de Tomás. Hned po rozehrávce mohlo být vyrovnáno. K odraženému balonu se dostal po nedůrazu obrany Cyle Larin, jehož pokus však skvěle vychytal brankář Stole Dimitrievski. Hosté se snažili vývoj utkání zvrátit, nicméně dlouho si nedokázali vypracovat žádnou gólovou příležitost. Definitivní tečku si tak připravili domácí. V 80. minutě vystihl bídnou rozehrávku hostů Álvaro García, jenž našel ve sprintu volného Camella, který pohodlně zvýšil náskok Raya. Zápletku před koncem ještě zařídil výbornou hlavičkou z rohového kopu Sergio León.

Rayo tak dokázalo dotáhnout utkání do vítězného konce a připsat si tři body. Další ligový zápas odehraje 15. května, kdy se střetne s Betisem, Valladolid změří o den dříve síly se Sevillou.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele