2. kolo
19.08.2022 22:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Anuar (© AFP)

Sevilla znovu nevyhrála, alespoň bod jí zachránil Rekik

Ani druhé utkání Seville nevyšlo a od senzační porážky ji zachránil až čtyři minuty před koncem vyrovnávací brankou Rekik. Real Valladolid byl blízko výhře, ale vedení, které mu zajistil Tuhami, neudržel. I tak je remíza pro nováčka LaLigy výtečným počinem.

Real Valladolid vstupoval na půdu Sevilly s respektem, nicméně jako nováček se chtěl pokusit domácím zkomplikovat život a to se podařilo vrchovatě. Sevilla po úvodní porážce potřebovala zabrat a na první pohled k tomu měla ideální podmínky i soupeře.

Jenomže hosté začali kupodivu aktivněji a obrana Rojiblancos byla v pohotovosti. Na druhé straně se zase nabízely prostory pro rychlé kontry a jeden z nich už ve druhé minutě nepotrestal Mir. Ve 14. minutě zase práskl do balónu Óliver Torres a bohužel pro domácí rozvlnil jen boční síť. Další vyloženou šanci spálil o několik minut později opět Mir, když ho nohama vychytal pozorný Asenjo.

Před koncem prvního poločasu se připomněl i Valladolid a Sevilla měla velké štěstí, že neinkasovala. Guardiola se totiž zjevil úplně sám před Bounouem a na někdejšího Vaclíkova spoluhráče nevyzrál. Ještě v první minutě nastaveného času si připsala gólovku i Sevilla a po střele Lamely zazvonilo břevno.

Sevilla v prvním poločase zahodila několik možností a v tom druhém se směrem dopředu spíše trápila. Lopetegui se sice snažil oživit ofenzivu střídáním, ale efekt to nemělo.

Deset minut před koncem přišel na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána dokonalý šok. Anuar Tuhami ustál souboj, potáhl balón až do šestnáctky odkud neomylně zakončil! Sevilla byla rázem ve velkých problémech, ovšem poměrně rychle dokázala odpovědět a to díky velké chybě brankáře Asenja, kterému vypadl balón z náruče a Karim Rekik měl před prázdnou brankou snadnou úlohu.

Závěrečné minuty byly pořádně vyhecované, na trávníku se spustila mela, po které sudí rozdal na obou lavičkách červené karty. Žádný další gól už ale nepadl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele