4. kolo
23.12.2023 16:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Atlética Madrid (© AFP)

Llorente potřeboval k aklimatizaci na hřišti jen minutu. Sevilla se v Madridu na reakci nezmohla

Dohrávka čtvrtého kola španělské LaLigy dopadla lépe pro domácí Atlético Madrid, které si poradilo se Sevillou 1:0. Jedinou branku vsítil hned po změně stran střídající Marcos Llorente, když po šťastném odrazu míče od skluzujícího Sergia Ramose obdržel krásný vánoční dárek v podobě luxusní střelecké pozice. Ofenzivu klubu z Andalusie naopak zápas v optimální formě nezastihl, Jan Oblak byl totiž přinucen k pouhým dvěma snadným zákrokům, přestože hosté hráli více než 20minutovou přesilovku.

Atlético potvrdilo ztrátu formy v předešlém ligovém utkání proti Getafe, v němž se rvalo velkou část klání bez vyloučeného Stefana Saviče a o výhru jej připravila penalta v nastavení. Naopak Sevilla šla do zápasu proti Madriďanům příjemně naladěná, když po výměně trenéra zvítězila na hřišti Granady. Gól ve zmíněném duelu zaznamenal i Ramos, pro nějž šlo o první zásah po návratu do mateřského klubu.

Nadmíru atraktivní dohrávka čtvrtého kola začala na Estadio Metropolitano famózním zákrokem Marka Dmitroviče, jehož pohotový skok pod nohy Álvara Moraty zastavil prakticky jasný gól. Poté se nicméně tempo utkání výrazně snížilo. K vidění byla mírná převaha domácího týmu, která však nebyla podložená dalšími příležitostmi. Změnit se to po půlhodině hry pokusila opět hvězda ze zkušenostmi z Juventusu či Realu Madrid, její potažení míče po levé straně ovšem skončilo pouze ranou z příliš velkého úhlu a poměrně snadným zákrokem srbského gólmana.

Změna stran přinesla i změnu v ostrosti ofenzivních nožů Los Colchoneros. Llorente využil chyby velezkušeného Ramose, který ve snaze zastavit vápnem putující centr poslal míč do ideálního střeleckého prostoru. Po necelé minutě, kterou španělský forvard stihl na hrací ploše strávit, poslal Atlético do vedení pohotovou trefou k pravé tyči. Krátce po hodině hry mohl domácí uklidnit hrdina dosavadního průběhu Llorente, centr do vápna ovšem proměnil pouze v razítko na pravou tyč.

Obavy Los Indios o výsledek výrazně stouply v 70. minutě, kdy po nevybíravém podražení zpřísnil sudí na základě konzultace s videorozhodčím původní verdikt v podobě žluté karty a vyloučil pouhé čtyři minuty odehravšího tureckého beka Caglara Söyüncüa. Ani početní výhoda však trápícímu se týmu z Andalusie k vyrovnání nepomohla.

Madriďané tedy zvítězili a před Vánoci snížili svůj odstup na první dva týmy tabulky. Příští zápas čeká Atlético 3. ledna na hřišti druhé Girony, Sevilla se o den později utká s Bilbaem.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele