6. kolo
23.09.2023 16:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Estadio El Sadar (© AFP)

Osasuna sebrala mrákotné Seville další body. Andalusané balancují nad sestupovými vodami

Sevilla v šestém kole LaLigy pouze remizovala v Pamploně 0:0 a zůstala těsně nad sestupovými vodami. Andalusané, kteří prožívají hororový start do sezony, nenavázali na svůj tříbodový úspěch z minulého duelu, ke kterému tentokrát neměli vůbec blízko. Prakticky veškeré ofenzivní akce měla v režii Osasuna, ta však své šance také nevyužila. Domácí alespoň prodloužili svou soutěžní neporazitelnost proti Seville, jež trvá od října 2021.

Tým z Pamplony, jenž v letošním ligovém ročníku dosud nezískal na domácí půdě ani bod, přivítal jihošpanělskou Sevillu. Ta po příchodu navrátilce Sergia Ramose, který se do svého mateřského týmu vrátil po 18 letech, zvládla před vlastními diváky utkání s Las Palmas. V tom si připsala první tři body, a do duelu proti tápajícím domácím tak vstupovala psychicky výrazně posílena.

Důležitost utkání pro oba celky byla znát už od počátku. Ani jeden ze soupeřů se nepouštěl do riskantních akcí, a spíše se tak čekalo na chybu. Šanci jako hrom měl po 24 minutách Lucas Ocampos, který se dostal do dobré střelecké pozice ve vápně. Svůj následný pokus však nasměroval jen těsně vedle tyčky. I Osasuna měla po půlhodině hry zajímavou možnost. Aimar Oroz vypálil z nadějného místa v šestnáctce, ale radost z úvodního gólu mu zhatil blokující soupeř. První poločas se tak uzavřel bez jediné střely na bránu.

Domácí se na Rojiblancos vrhli hned po návratu z kabin. V 51. minutě měl ke gólu do té doby nejblíž ze všech Lucas Torro, jehož projektil z dobré pozice ve vápně však zamířil jen těsně vedle brány. Osasuna utahovala šrouby, ale nestálo při ní střelecké štěstí. Chimy Ávila mohl po hodině hry otevřít skóre, nicméně ve stoprocentní šanci pouze napálil pravou tyčku. Sevillští hráči pak ještě před koncem zápasu zkoušeli aktivně převzít jeho otěže, ale větší možnost si nevypracovali.

Družina z Andalusie si tak po vítězství z minulého kola připsala i první venkovní bod letošní sezony. V příštím zápase přivítá 26. září Almeríu, Osasuna se o dva dny později utká s Atlétikem Madrid.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele