28. kolo
08.03.2024 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lamine Yamal (© AFP)

Distancovaný Xavi byl v utkání s Mallorkou svědkem dalšího zranění i parády Yamala

Hráči Barcelony se po domácí výhře 1:0 nad Mallorkou ve 28. kole LaLigy posunuli v tabulce na druhou příčku. Disciplinárním trestem postižený Xavi měl kvůli řadě zranění problém se skládáním základní sestavy, i tak ale Blaugranas dostali už ve 24. minutě ideální možnost ke skórování. Ilkay Gündogan však nabídnutou penaltou pohrdl, předcházející faul navíc později donutil střídat Raphinhu. Favorit se tak dočkal gólu až v závěrečné třetině hry, kdy se famózním obstřelem do levé šibenice prosadil mladík Lamine Yamal.

Týmům z čela tabulky se v minulém kole příliš nedařilo. Platilo to i o Barceloně, která měla šanci vystřídat Gironu na druhé příčce, avšak v Bilbau pouze remizovala. Největší překvapení ligy, a stále tedy nejbližšího pronásledovatele vedoucího Realu, zaskočila právě Mallorca, jež doma zvítězila po gólu Josého Copeteho. Rumělky tak zužitkovaly sebevědomí nabyté postupem do finále Copa del Rey.

Duel odstartoval výraznou územní převahou domácích hráčů, na první vážnější situaci si ale diváci museli počkat více než 20 minut. Raphinhův průnik po pravé straně zastavil soupeř až faulem za hranicemi pokutového území a hlavní rozhodčí po přezkumu u videa ukázal na bílý bod. Míč si při absenci Roberta Lewandovského vzal Gündogan, jeho nepříliš povedený pokus však zvládl zneškodnit Predrag Rajkovič. Zhruba po půlhodině hry poprvé zahrozila také Mallorca. Křižnou střelu unikajícího Cylea Larina ale stačil zblokovat bránící mladík Pau Cubarsi. Ve 35. minutě si za vápnem srovnal balon ke střele Joao Félix, přízemní ránu ovšem nasměroval jen mimo.

Po změně stran začala na olympijském stadionu v Barceloně zvonkohra. Nejprve si v 54. minutě na povedený centr naskočil Vedat Muriqi a hlavou rozezvučel břevno. V době přihrávky stál ovšem v ofsajdu, a gól by tak neplatil. O chvíli později se v rohu vápna dostal k míči domácí Yamal a tvrdou ranou trefil stejnou část branky jako soupeř. V 73. minutě to španělský mladík zkusil z takřka totožné pozice znovu a tentokrát svým milimetrovým pokusem k zadní tyči vstřelil rozhodující gól.

Mallorca tak na stadionu Barcelony padla pošesté v řadě a nic na tom nezměnil ani fakt, že tentokrát se nehrálo na Camp Nou. V příštím kole přivítá 16. března Granadu, Katalánci se představí o den později na půdě Atlétika Madrid.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele