21. kolo
21.01.2024 21:00 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Viktor Cyhankov (© AFP)

Girona díky bleskovému hattricku Dovbyka zareagovala na obrat Realu

Hráči Girony si ve 21. kole LaLigy spravili chuť po nečekané remíze na hřišti poslední Almeríe a podobně tápající Sevillu před zraky svých fanoušků zdolali 5:1. Hrdinou domácího celku se stal ukrajinský forvard Arťom Dovbyk, jenž třemi góly v rozpětí šesti minut zvrátil nepříznivý stav duelu a kromě zabezpečení důležitých bodů dorovnal v tabulce střelců Juda Bellinghama z Realu Madrid. Blanquivermells navíc svého soka z hlavního města, který v odpoledním zápase rovněž obracel skóre, pro tuto chvíli opět přeskočili v tabulce.

Gironě předešlé kolo nevyšlo, když pouze remizovala na hřišti poslední Almeríe. Chuť si ovšem Katalánci spravili v pohárovém duelu s Vallecanem, které smetli třemi góly za úvodní půlhodinu. Sevilla si v Copa del Rey také užila postupovou radost, důležité pro ni ale bylo přenést si vítěznou slinu i do ligové soutěže. V ní totiž zatím Andalusané se ziskem pouhých 16 bodů tápali.

Vstup do utkání ovšem hostům vyšel parádně, když je už v 10. minutě Isaac Romero poslal do vedení. Ten obdržel centrovaný balon na úroveň penaltového puntíku a pohotovou přízemní ranou otevřel skóre zápasu. Záhy jim ale radost zkazil útočník Girony Dovbyk. Ten si nejlépe vyskočil na centrovaný míč a hlavičkou ze zadní tyče vyrovnal. Brzké srovnání ovšem ukrajinského útočníka teprve dostalo do varu. V 15. minutě totiž obdržel přihrávku uvnitř vápna a přízemní ranou otočil prozatimní průběh. Následně v 19. minutě po ukázce svého fotbalového umění, kdy si poradil s několika protihráči, vyslal ze střední vzdálenosti prudký projektil a zpečetil bleskurychlý hattrick.

Druhý poločas pokračoval dominantní hrou Girony, která v 56. minutě vstřelila už svůj čtvrtý gól. Postaral se o něj další ukrajinský reprezentant Viktor Cygankov, jenž přízemní centr Sávia bez rozpaků prudce napálil doprostřed soupeřovy branky. Následně na opačné straně promarnil obrovskou příležitost Djibril Sow a tím demonstroval herní trápení Sevilly. Střelecké galapředstavení katalánského celku pak ještě těsně před koncem korunoval střídající Cristhian Stuani, jenž bez problému zasunul do branky pas od Miguela Gutiérreze.

Lídr soutěže tedy nezaváhal a připsal si do tabulky další tři body. Příští duel Gironu čeká 28. ledna ve Vigu, Sevilla se o den dříve střetne s Osasunou.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele