18. kolo
19.12.2023 21:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Sergio Ramos (© AFP)

Terapie novým trenérem tentokrát zabrala, Sevilla koncertem v Granadě protrhla černou sérii

Hráči Sevilly zvítězili v 18. kole LaLigy v duelu trápících se mužstev nad Granadou 3:0 a na ligové scéně si připsali tři body poprvé od konce září. Sérii 10 zápasu bez výhry protrhli Rojiblancos už v první půli, kdy se nejdříve se štěstím trefil Adriá Pedrosa a po něm ve 32. minutě dalekonosnou střelou rozradostnil sektor hostů Lucas Ocampos. Zisk tří bodů obohatil ve druhé půli svou první ligovou brankou po návratu do klubu i kapitán Sergio Ramos. Úspěšný debut si na lavičce připsal Quique Sánchez Flores, již třetí trenér Los Hispalenses v sezoně, přičemž jeho jmenování oznámila Sevilla teprve den před střetnutím celků z Andalusie.

Granada se trápila a s pouhou jedinou výhrou figurovala na předposlední pozici. O moc lépe si ovšem nevedla ani Sevilla, která měla o pět bodů více a nad sestupovými příčkami se nacházela jen zásluhou lepšího skóre. Úřadujícího šampiona Evropské ligy navíc mohla strašit bilance ze vzájemných utkání. V pěti předchozích duelech s Granaďany totiž vždy zvítězil domácí celek, přičemž v této sezoně v hostujících dresech nevyhrála Sevilla ani jednou.

Hosté už pod taktovkou Sáncheze Florese v úvodu duelu dominovali na míči. Střelecké příležitosti si ovšem nedokázali vytvářet, první ohrožení branky tak přišlo až od domácích Nazaríes skrze velmi nepřesnou ránu Gonzala Villara. A tak se ke slovu dostala ve 23. minutě opět Sevilla. Obrana Granady tečovala Pedrosův pokus tak nešťastně, že obloučkem zapadl přesně na zadní tyč. Fotbalové umění pak předvedl Ocampos, který se odhodlal ke střele z 28 metrů. Výstavní rána zamířila přesně do pravé šibenice a Los Hispalenses šli do trháku. Ten mohl být dokonce třígólový, Pedrosa ale dalším parádním pokusem rozezvučel na konci první půle břevno.

Hned po čtyřech minutách druhého poločasu pohřbil zbývající naděje domácích velezkušený Ramos. Ten si naskočil na centr z přímého kopu a dělovou hlavičkou zamířil mimo dosah brankáře Granady. Možnost na snížení dostal po hodině hry Sergio Ruiz, bídným zakončením z hranice penalty ale nechal vyniknout připraveného Marko Dmitroviče. Vášně pak vyvolala červená karta pro mladíka Manu Buena, kterou nakonec rozhodčí po poradě u videa změnil jen na kartonek žluté barvy. Za domácí ještě zahrozil střelou těsně vedle levé tyče Gerard Gumbau, alespoň konsolidační branky se ovšem on ani žádný z jeho spoluhráčů už nedočkali.

Sevilla tak zvítězila a připsala si do tabulky důležité tři body. V dalším kole se utká 23. prosince s Atlétikem Madrid, Granada se po delším odpočinku střetne až 3. ledna s Cádizem.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele