32. kolo
20.04.2024 16:15 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Isi Palazon (© AFP)

Vallecano v závěru otočilo duel s Osasunou a vzdálilo se sestupovým příčkám

Fotbalisté Vallecana porazili ve 32. kole LaLigy na svém hřišti Osasunu 2:1. Utkání se pro Rayo dlouho nevyvíjelo dobře, jelikož až do 80. minuty prohrávalo zásahem Moia Gómeze. Jenže v závěru Madriďané předvedli úctyhodný obrat, když se nejprve prosadil Pepe Chavarría, na nějž o chvíli později navázal tahoun posledních sezon Isi Palazón.

Osasuna neměla v posledních kolech až na výjimku Almeríe jednoduchý los, což vedlo ke třem prohrám. V minulém klání nestačil tým z Pamplony na Valencii, internetovým světem ale nejvíce proběhlo video Anteho Budimira, jenž podle některých fanoušků zahrál vůbec nejhorší penaltu všech dob. Zrzci chtěli nepovedený večer odčinit na půdě Vallecana, které se nacházelo jen těsně nad sestupovým pásmem.

V úvodním poločase se dlouho čekalo na první šanci zápasu. Oba týmy nechtěly udělat chybu, a tak se moc nehrnuly do útoku. O něco aktivnější Osasuna si první vážnější šanci přichystala ve 30. minutě, když si míč ťukl s Raúlem Garcíou Gómez, jehož střela se odrazila od tyče a s velkou dávkou štěstí se dokutálela za brankovou čáru.

Druhý poločas začal dost hekticky, v jeho prvních šesti minutách sudí udělil rovnou dvě žluté karty. Hra se poté více zklidnila a čekalo se, jestli domácí zavelí k obratu ve skóre. A Rayo skutečně tlačilo, soupeře nepouštělo do velkých příležitostí a samo se cpalo do vápna, avšak bez kýžených úspěchů. V 80. minutě se Vallecano dočkalo. Po rohovém kopu se míč odrazil k volnému Chavarríovi, jenž ranou zpoza šestnáctky prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a připsal svůj premiérový gól v nejvyšší španělské soutěži. To ovšem nebylo všechno. O pět minut později se blýskl krásnou individuální akcí Palazón, který nádhernou ranou z 20 metrů rozvlnil síť a otočil zápas.

Vallecano tak dotáhlo utkání do vítězného konce. Oba celky sehrají další zápas 28. dubna. Rayo se střetne s Villarrealem, Zrzci změří síly s Granadou.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele