19. kolo
04.01.2024 19:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Athletic Clubu (© AFP)

Sevilla se novému prezidentovi nepředvedla. Paredes se cítil v Andalusii jako v ráji

Sevilla podlehla v zápase 19. kola LaLigy na vlastním stadionu Athletic Clubu 0:2, a doma tak naplno nebodovala pošesté v řadě. K prodloužení nelichotivé série došlo po turbulentním závěru minulého kalendářního roku, kdy nastala změna na pozici prezidenta klubu. Skóre otevřel po půlhodině hry krásnou hlavičkou Mikel Vesga a v 76. minutě zpečetil výhru hostů Aitor Paredes. Obránce vychovaný akademií Basků vsítil svůj vůbec první gól za A-tým, čímž pomohl Los Leones k posunu na průběžnou třetí příčku tabulky.

Během vánoční přestávky došlo v Seville k dalším bouřlivým změnám, když došlo k odvolání velmi úspěšného prezidenta klubu a jeho místo zaujal dosavadní viceprezident. Klub z Andalusie se potřeboval nastartovat k lepším výkonům, před duelem s Bilbaem se totiž nacházel až na 16. příčce jen tři body od sestupového pásma. První výzva v novém roce byla ale velmi složitá, jelikož Baskové neprohráli již 10 zápasů v řadě a v tabulce okupovali skvělé páté místo.

Hostující celek měl od začátku jednoznačnou převahu, ale hráčům se nedařilo dostávat do gólových příležitostí. První velká šance tak přišla až po 20 minutách. Álex Berenguer si nachystal míč na hranici velkého vápna, jenže jeho střela mířila pouze doprostřed branky.

O chvíli později vyslal technický pokus na zadní tyč Gorka Guruzeta, dobrým zákrokem se ovšem blýskl Marko Dmitrovič. Snaha o první gól se Los Leones vyplatila ve 30. minutě. Centr z pravé strany si v šestnáctce našel Vesga a nechytatelnou hlavičkou rozvlnil síť.

Bilbao odstartovalo druhý poločas hned třemi po sobě jdoucími střelami, avšak ani jednu z nich neproměnilo v přesný zásah. Nejdříve trefili hosté břevno, poté obránce a následná dorážka Nica Williamse prolétla kolem pravé tyče. Sevilla se postupně začala tlačit více do ofenzivy a dobrou palebnou pozici si v 56. minutě vypracoval Suso, míč ale poslal jen kousek vedle branky. Vynikajícími zákroky podržel svůj tým Unai Simón, který si poradil jak s tvrdou střelou z vápna, tak i s dorážkou Lucase Ocampose. Naděje v podobě vyrovnávacího gólu zhatil v 76. minutě Paredes, jehož volej zapadl přesně k tyči.

Fotbalisté Sevilly tak ani v prvním duelu nového roku neuspěli. V dalším ligovém kole je 12. ledna čeká souboj s Deportivem Alavés. Bilbao změří o den později síly s Realem Sociedad.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele