9. kolo
07.10.2023 21:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Youssef En Nesyri (© AFP)

Vallecanu se vidina vítězství rozplynula v závěru. Utrápenou Sevillu opět zachraňoval En Nesyri

Hráči Vallecana remizovali v devátém kole LaLigy na hřišti Sevilly 2:2. Zdánlivě cenný výsledek pro ně měl hořkou pachuť, jelikož je od výhry dělilo několik sekund. Rayu se nadmíru vydařila úvodní půle, během níž v rozmezí pěti minut dvakrát udeřilo včetně povedeného lobu Álvara Garcíi. Po změně stran ale byli jasně lepším celkem Rojiblancos, kteří nejprve v 50. minutě snížili a v závěrečném nastavení srovnali díky Youssefovi En Nesyrimu. Maročan tak úspěšně navázal na svůj výkon proti PSV, kdy rovněž skóroval ke konci duelu.

Po chvályhodné remíze 2:2 s PSV v Lize mistrů se musela Sevilla rychle vrátit k naléhavým záležitostem v nejvyšší španělské soutěži. Tam se pokoušela o vylepšení špatného startu, kvůli kterému se stále krčila v dolní polovině tabulky. V tom jí chtělo zabránit Vallecano, jež v posledních týdnech najelo na vlnu remíz a od startu ročníku pouze dvakrát padlo. Domácí Rojiblancos tak nečekal jednoduchý úkol, k čemuž přispíval i fakt, že Rayo třikrát v řadě neporazili.

Diváci na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán viděli vyrovnaný úvod střetnutí. První příležitosti svých oblíbenců se dočkal hostující kotel, radost jim ale nedopřál Isi Palazón, jehož tvrdý volej zneškodnil Orjan Nyland. O tři minuty později se zkušený norský gólman marně natahoval po nešťastné hlavičce vlastního spoluhráče, která skončila na tyči. Odražený míč však do odkryté sítě bezpečně dopravil Óscar Valentín, a poslal tak Rayo do vedení. Obrana Sevilly se zanedlouho sesypala podruhé. Tentokrát byl na konci rychlé kombinace po zisku míče García, jenž ukázkovým lobem zvýšil náskok Los Vallecanos.

Sevilla se nevzdala a po návratu z kabin se dočkala snížení. Djibril Sow vyslal zpoza vápna nechytatelný technický pokus, který skončil přesně u pravé tyče. Takřka identicky to zkoušel v 61. minutě Dodi Lukebakio, tentokrát však bravurně zakročil Stole Dimitrievski. Tlak celku z Andalusie v závěru sílil a defenziva Vallecana byla v neustálé permanenci. Ofenzivní úsilí sice Rafa Mir ve srovnání neproměnil a ve stoprocentní šanci selhal. En Nesyri krátce nato ale hlavičkou po rohovém kopu v nastavení kýžený bod vykřesal.

Sevilla tak doma opět zaváhala a proti Rayu získala jen bod. V následujícím kole ji navíc nečeká vůbec jednoduchý úkol, jelikož se 21. října střetne s Realem Madrid. Vallecano se o den později utká s Las Palmas.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele