základní skupiny - skupina C, 5. kolo
27.11.2013 20:45 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

RSC Anderlecht - SL Benfica 2:3

Benfica zvládla důležitý souboj na půdě belgického Anderlechtu a po nervydrásajícím střetnutí si z Bruselu odvezla cennou výhru 3:2. Definitivně tak zavřela belgickému celku cestu alespoň do Evropské ligy a sama oživila naději na účast v osmifinále Ligy mistrů. Díky vítězné brance v 90. minutě má na kontě sedm bodů a v závěrečném střetnutí doma s Paříží potřebuje uhrát více bodů než řecký Olympiakos proti Anderlechtu.

Domácí výběr se dostal velmi brzy do vedení, ovšem portugalský výběr dokázal ještě do poločasu srovnat. Krátce po změně stran dokonce otočil vývoj utkání, ovšem čtvrthodiny před koncem bylo znovu srovnáno. Tři body na stranu lisabonského výběru strhl v poslední minutě střídající Rodrigo, který do té doby pobyl na hřišti jen tři minuty. Anderlecht má na kontě jeden bod a je jasné, že skončí ve skupině na posledním místě.

Hosté mohli jít do vedení po deseti minutách hry, ovšem po nahrávce z levé strany mířil Lima zhruba z osmnácti metrů asi o metr vedle levé tyče. Na druhé straně udeřil v 18. minutě ze své první vážnější akce domácí výběr. Ještě předtím pálil po narážečce Bruna z voleje Mitrović z hranice vápna a brankář Artur musel vyrazit balón nad horní tyčku. Následně po odvráceném centru vrátil míč do vápna N'Sakala a do sítě ho e štěstím procpal Chancel Mbemba, který využil ještě předchozího odrazu jednoho z obránců.

Vyrovnáno bylo ve 34. minutě, když po přímém volném kopu z pravé strany lízl balón hlavou Nemanja Matić a brankář Proto se u levé tyče natahoval marně. Domácí se mohli znovu dostat do vedení o tři minuty později, avšak Kouyaté hlavičkoval z malého vápna příliš vysoko. Sedm minut po změně stran dostal skvělou přihrávku do pokutového území Gaitán a snažil se z otočky přihrávat před branku, balón si nešťastně nohou do vlastní branky srazil autor prvního gólu Mbemba.

Po hodině hry mohl zvýšit vedení Lima, jenže po přihrávce z levé strany mířil z deseti metrů o pár decimetrů nad břevno. V 77. minutě bylo znovu vyrovnáno. Perfektní kolmici do vápna Benficy vyslal Vanden Borre a Massimo Bruno z první propálil bezmocného Artura. Závěrečná desetiminutovka přinesla neskutečnou ofenzivní smršť a šance byly k vidění na obou stranách.

Nejprve po nadýchaném centru hlavičkoval zcela osamocený Luisão těsně vedle a dobíhajícímu Garayovi scházel krok k zakončení do prázdné branky. Na druhé straně hlavičkoval ze středu pokutového území mimo Mitrović, v 88. minutě skóroval Mbemba, jenže se nacházel v ofsajdu. Rozuzlení přišlo o dvě minuty později, když Sulejmani uvolnil na levé straně Rodriga, ten prošel s balónem až do vápna a tvrdou ranou propálil bezmocného Prota, který si na balón ještě sáhl - 2:3.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz, goalsarena.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0 1:1

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči Benficy to sehráli výborně, hráli chytře a přineslo jim to 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele