základní skupiny - skupina G, 4. kolo
04.11.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Willian přímákem zachránil Chelsea výhru nad Kyjevem

Alespoň do konce týdne se bude fotbalistům Chelsea dýchat lépe. Svěřenci Josého Mourinha udolali Dynamo Kyjev těsně 2:1 a v tabulce skupiny B se posunuli na druhou pozici právě před dnešního soupeře. O vítězství Blues rozhodl Brazilec Willian překrásným přímým kopem. Zbylé dvě branky, po jedné do každé sítě, vstřelil Aleksandar Dragović

Chelsea v prvním dějství nedala příliš znát, že se nachází v nejhorší situaci za dlouhá léta. Zápas s Dynamem celé dějství zcela kontrolovala a soupeře nepustila absolutně k ničemu. Defenzivní hra Blues stála na pevných základech - výborný výkon předvedl především levý bek Baba Rahman, jenž vynuloval nebezpečného Jarmolenka.

V ofenzivní části to nicméně Blues opět skřípalo. Konkrétně v první půlhodině zápasu byla Chelsea skutečně dominantní, jenže si vytvořila jedinou zajímavou příležitost, kterou spálil Oscar a vychytal Šovkovskij. Svěřenci Josého Mourinha si nedovedli poradit se zataženou obranou Dynama, problémy měli především s finální přihrávkou.

Jedna taková nepovedená příhra však nakonec znamenala otevření skóre. Ve čtyřiatřicáté minutě Baba Rahman krásným křížným pasem dostal míč až k Willianovi, jenž sice po rychlé kličce nacentroval balón jen k Dragovićovi - ten si jej však hlavou srazil do vlastní sítě.

Zápas z pozice hlavního rozhodčího řídil český sudí Pavel Královec, jenže se v nastaveném čase prvního dějství výrazně zapříčinil o regulérnost utkání. Velmi obtížný střet Costy s Chačeridim ve vápně totiž správně posoudil jako čistý. Krátce po změně stran zase zaúřadoval na opačné straně, stejně jako Zouma, který úžasným obranným zákrokem odzbrojil Kravece, jenž už byl v jasné gólovce.

Na začátku druhého poločasu se obraz hry diametrálně otočil - Dynamo bylo aktivnější, přímočařejší a tím pádem i nebezpečnější. S výjimkou Willianovi hlavičky do Šovkovského si Chelsea prvních patnáct minut ani neškrtla, naopak musel po chybě Matiće a ráně Moraese zasahovat Asmir Begović.

V šedesáté minutě mohl snažení hostů definitivně utnout Kurt Zouma, po krásném centru Williana však sám před brankářem nedokázal míč nasměrovat do kýženého prostoru. Pět minut nato zachránil Kyjev úžasným zákrokem Šovkovskij, když vyškrábl z šibenice Oscarovu prudkou střelu z nějakých dvanácti metrů.

A necelou čtvrthodinku před koncem stihl Chelsea trest. Po rohovém kopu hostí špatně vyběhl Begović a Aleksandar Dragović poměrně snadno propadený míč napálil do sítě. Stoper Dynama tak napravil své zaváhání z úvodního dějství - trefil se do obou branek.

José Mourinho obratem poslal na hřiště Hazarda s Pedrem a tento tah se mu ihned vyplatil. Belgický křídelník byl za šestnáctkou faulován a exekuce přímého kopu se chopil král mrtvého míče Willian. Energický záložník s brilantní kopací technikou už v Lize mistrů z přímáku pokořil Maccabi Tel Aviv i Porto; dnes tak svůj hattrick zkompletoval. Jeho kop byl perfektní a Šovkovskij plachtil marně.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (316)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele