základní skupiny - skupina B, 6. kolo
12.12.2023 18:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lens (© AFP)

Sevilla se do své oblíbené soutěže nepodívá. Lens setrvá v pohárové Evropě i na jaře

Hráči Lens zvítězili v posledním kole skupiny B Ligy mistrů nad Sevillou 2:1. Hosté sice působili fotbalovějším dojmem, nicméně po několika neproměněných šancích dostal parádní příležitost v podobě pokutového kopu Przemyslaw Frankowski, kterou s přehledem proměnil. Tuto možnost ale dostali i Rojiblancos, a ačkoliv Brice Samba nejprve Sergia Ramose vychytal, opakovaný pokus již Španěl proměnil. Obratu znamenajícího přesun do Evropské ligy, kterou už pětkrát v klubové historii vyhráli, se však Andalusané nedočkali. V šesté minutě nastavení naopak inkasovali z kopaček Angela Fulginiho.

Obrana Lens působila v domácí soutěži a na evropské scéně jako nebe a dudy. Zatímco v Ligue 1 inkasovala za poslední dva měsíce jen dva góly od Lyonu, v Lize mistrů ještě neudrželo ani jedno čisté konto. Kdyby se to Racing Clubu tentokrát přece jen povedlo, s jistotou by si zajistil třetí příčku, k níž mu stačila remíza. Právě přesun do Evropské ligy byl tím jediným, o co se v tomto souboji hrálo, postup do osmifinále milionářské soutěže již měl zajištěný Arsenal společně s PSV.

Andalusané mohli jít do vedení krátce po začátku utkání, nicméně nikým nehlídaný Ramos hlavou po rohovém kopu těsně minul bránu. Po malé domů Kevina Dansa přišel nepřímý kop z hranice malého vápna, avšak Nemanja Gudelj trefil pouze jednoho z mnoha blokujících obránců. Domácí tahali za kratší konec provazu a rozhodně jim nepomohlo ani brzké zranění Nampalyse Mendyho, jenž musel ještě v prvním dějství vystřídat. Po drtivém tlaku mohl skóre otevřít kapitán Rojiblancos Ivan Rakitič, jeho bombu zpoza vápna ovšem zvládl Brice Samba vyrazit nad.

Po změně stran měl velkou šanci ortodoxní levák Adriá Pedrosa, jehož střela šajtlí pouze orazítkovala břevno. Veškerá snaha hostů ale přišla vniveč po smolném faulu Boubakaryho Soumarého v pokutovém území, čehož z bílého bodu využil Frankowski, jenž se v milionářské soutěži prosadil vůbec poprvé. Penalty se dočkali i hosté, dříve faulovaný Facundo Medina potáhl Youssefa En-Nessyriho, jenže velezkušeného Ramose si vychutnal Samba, nicméně ten neudržel ani jednu nohu na brankové čáře a zkušený stoper napodruhé už neselhal. Poslední slovo v utkání však měl střídající Fulgini, jenž využil samostatného brejku po přihrávce Floriana Sotocy a zajistil Racing Clubu pohárové jaro.

Přímý duel o třetí příčku tak ovládlo Lens. Sevilla tím pádem skončila na chvostu tabulky, čímž přišla o možnost zabojovat o šestou trofej pro vítěze Evropské ligy.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (11)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

1:2 Sevilla zkušené pohlídá EL

Reagovat
Wat

Tak to jsem dlouho neviděl, nejprve pískanej špatně vhozenej aut a chvilku na to pískaná malá domů brankářovi, takže nepřímej kop z rohu malýho vápna. Wow.

Reagovat
Moshe Dajan

20:18 Lens se za poločas nedostalo do vápna

EF zakřiknutí už funguje i v expreskách

Reagovat
Elliasson

A kdo vyhraje Evropskou ligu?

Reagovat
O.Giroud

Liverpool

Reagovat
Firkraag

Kde má člověk jistoty

Reagovat
Xavi

Penalta ani jedna. Proč to VAR neodvola?

Reagovat
John Obi Mikel

Sevilla

Reagovat
celeb

Viaceri sme sa cudovali vyhadzovu Mendilibara. Minuly rok dostal Sevillu zo spodku tabulky, vyhral EL. Tuto sezonu zacal smolnou prehrou na penalty proti City, pricom Sevilla hrala fakt velmi dobre. Zaciatok sezony nic moc, ale postupne sa zacala dvihat - a trener siel prec. Od zmeny trenera Sevilla NEVYHRALA. Ani v Lige ani v LM.

Tak teda ti, co ste obhajovali tuto vymenu - nech sa paci, uzivajte si noveho trenera ako sa len da, bolo to fakt super rozhodnutie a mali ste pravdu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele